Zbog svečanog ešalona koji će proći ulicama grada, zatvorit će se Magistratska ulica i Ulica Ljudevita Gaja

VOJSKA STIGLA U KRAPINU: Sve je spremno za sutrašnje veliko obilježavanje 28. obljetnice osnutka “Gromova”

Objavljeno: 14.05.2019. zagorjeinternational

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” sutra u Krapini organizira svečano obilježavanje 28. godišnjice osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi” i 12. obljetnicu 2. mehanizirane bojne “Gromovi”.

Svečana akademija

Program obilježavanja započeo je u Petrinji, a vojska je danas stigla u Krapinu, pa tako od 12 do 19 sati, kao i sutra od 8 do 19 sati, u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda zainteresirani mogu razgledati Taktičko – tehnički zbor naoružanja, borbenu i neborbenu tehniku te opremu postrojbi Hrvatske vojske.

Sutra u 14.15 sati na Gradskom groblju će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule, umrle i nestale “Gromove”, kao i sve branitelje u Domovinskom ratu. U 15 sati u Pučkom otvorenom učilištu počinje svečana akademija uz promociju poštanske marke 2. gbr. Gromovi, a u 16 sati mimohod svečanog ešalona gradom Krapina, od POU-a, ulicom Ljudevita Gaja do Trga, u kojem će sudjelovati Gradski puhački orkestar Krapina, veterani Gromova i ostalih ratnih postrojbi, uzvanici, “Kostelska pištola – Keglevićeva straža” i Počasno – zaštitna bojna 2. mb Gromova.

“Krila Oluje”

Od 16.20 sati građani će moći uživati u pokaznoj vježbi Počasne bojne HV-a i aeromitingu, kada će nebom iznad Krapine letjeti Akrobatska grupa “Krila Oluje”. U 17 sati je sveta misa u župnoj crkvi sv. Nikole, a u 18 sati podjela vojničkog graha za sve sudionike i građane, kao i druženje uz nastup grupe Šarmeri.
Zbog obilježavanja obljetnice osnutka “Gromova”, sutra će za sav promet biti zatvorena Ulica Ljudevita Gaja (od kuće Jurman do Trga Ljudevita Gaja), Trg Ljudevita Gaja i Magistratska ulica, i to od 15.30 do otprilike 17 sati. (ib, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba