U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Klanjec održano gradsko natjecanje podmlatka HCK-a

Najbolja bila ekipa iz tuheljske OŠ “Lijepa naša”, koja se time kvalificirala na Međužupanijsko natjecanje u pružanju prve pomoći

Objavljeno: 12.03.2018. AB

U subotu je u Osnovnoj školi Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli održano gradsko natjecanje podmlatka Hrvatskog Crvenog križa, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Klanjec.
Na natjecanju, koje se odvijalo na šst radilišta, su nastupile tri ekipe: iz OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, iz OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli iz Klanjca te ekipa iz OŠ Josipa Broza iz Kumrovca.
Natjecatelji su pokazali svoje znanje na teorijskim i praktičnim zadacima, o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pružanju prve pomoći.
Najbolja je bila ekipa iz OŠ Lijepa naša Tuhelj s osvojenih 105,09 bodova, čiji je mentor Davor Žažar, drugo mjesto zauzela je ekipa iz OŠ Pavla Štoosa sa 87,46 bodova, a treća je bila ekipa iz OŠ Josipa Broza iz Kumrovca s osvojenih 85,45 bodova. Pobjednička ekipa predstavljati će Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec na Međužupanijskom natjecanju iz prve pomoći u u Lepoglavi.
Natjecatelje je prije početka natjecanja pozdravio ravnatelj GDCK-a Klanjec Mario Harapin te je ujedno i otvorio natjecanje, dok je priznanja i pohvalnice svim natjecateljima predala načelnica općine Kraljevec na Sutli Danijela Pongrac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba