Zagorski aerodrom

Zagorci će u tri dana moći uživati u letovima, prošetati kupolom balona i podići se balonom na kratki vezani let

Objavljeno: 28.04.2017. mladenmandic

Krapinsko – zagorski aerodrom u Gubaševom pokraj Zaboka danas je ugostio 15 balonaških ekipa iz svih krajeva svijeta – Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke, Francuske, SAD-a, Novog Zelanda i dakako Hrvatske, koji će se natjecati u subotu, nedjelju i ponedjeljak na Međunarodnom festivalu balona “Croatian Hot Air Balloon Rally 2017.” Među natjecateljima je i bivši svjetski prvak Francuz Francois Messines te reprezentativac SAD-a Harold Cliver.

U Zaboku i Svjetsko prvenstvo

Na prigodnoj svečanosti, balonaše je dočekao i pozdravio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek koji im je zaželio ugodan boravak i dobro vrijeme, zatim Krešimir Končevski te Tom Dragan Mikloušić, osnivač i tajnik Balon kluba Zagreb.
– Uvijek je lijepo letjeti iznad Hrvatskog zagorja i nadamo se da će nas poslužiti vrijeme. Ovo natjecanje organiziramo svake tri, četiri godine, zavisno od financijskih mogućnosti, a ovdje u Zaboku dosad smo okupili najbolje balonaše dosad. Velika želja nam je u Zaboku 2020. godine organizirati i Svjetsko prvenstvo za žene – rekao je Tom Mikleušić, poznatiji kao Tom Balon. Dodao je kako će se organizirati pet letova balonom, po dva u subotu i nedjelju te jutarnji u ponedjeljak. Jutarnji letovi počinju od 7 sati, a večernji od 17 sati, pa poziva i gledatelje da dođu. Osim masovnog uzlijetanja, posjetitelji će moći uživati i u noćnim iluminacijama, a cijelog dana uz volontere Balon kluba Zagreb moći će prošetati kupolom balona, okušati se u balonaškom natjecanju i podići se balonom na kratki vezani let uz hrvatske reprezentativce. Popodnevna uzlijetanja, noćne iluminacije i performance s balonima pratit će i glazbeni program te gastro sadržaji.

Rezultat nije u prvom planu

Hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak, prva žena pilot solarnog balona te predsjednica Balon kluba Zagreb Marija Petrić Mikloušić pilotirat će balonom Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, popularnim “Zagorcem”.
– Rezultat mi nije u prvom planu, već da uživam u letu i panorami Zagorja i budem dobar domaćin gostima iz inozemstva i onima koji su nam omogućili da ovo organiziramo u Zagorju. Nadam se da će i zračne struje u ova tri dana biti promjenjive, tako da naši gosti mogu vidjeti sve dijelove ovog prekrasnog dijela Lijepe Naše – rekla je Marija Petrić Mikloušić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba