Tko tu koga? Stručnjaci tvrde da životinje teško mogu zamijeniti drogu za hranu

Policajcima nestalo 200 kila kanabisa – ozbiljno tvrde da su ga pojeli štakori

Objavljeno: 24.11.2022. zagorjeinternational

Možete li vjerovati da policija tvrdi kako ih je nasamarila skupina štakora? Da, baš su njih okrivili za uništavanje 200 kilograma kanabisa koji su zaplijenili od dilera.

– Štakori su male životinje i ne boje se policije. Teško je zaštititi drogu od njih – konstatirao je sud u državi Uttar Pradesh – prenosi BBC, a sudac Sanjay Chaudhary naveo je čak tri slučaja u kojima su glodavci uništili zaplijenjenu marihuanu, a radilo se o zalihama koje su na sudu trebale služiti kao dokaz u slučajevima trgovine drogom. Tako je u jednom od naloga, kada je sud od policije zatražio da pokaže zaplijenjenu drogu, navedeno da su 195 kilograma kanabisa – oglodali štakori.

U drugom slučaju, u kojem se radilo o 386 kilograma droge, policija je podnijela izvješće u kojem stoji da su “dio kanabisa” pojeli glodavci. Sudac je naglasio da policija nije stručna za rješavanje ovog specifičnog problema pa savjetovao da se zaplijenjena droga, umjesto u skladišta, proda istraživačkim laboratorijima i medicinskim tvrtkama, a da prihodi idu u državni proračun.

BBC podsjeća kako je 2018. godine čak osam argentinskih policajaca dobilo otkaz nakon što su štakore okrivili za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. Stručnjaci su tada osporili njihove tvrdnje, rekavši da životinje ˝teško mogu zamijeniti drogu za hranu˝ te da bi u tom slučaju u skladištima svjedočili brojnim uginulim glodavcima.

Istraživačka studija objavljena 2019. pokazala je da laboratorijski miševi, nakon što pojedu tijesto s kanabisom, postaju “manje aktivni”, a tjelesna temperatura im padne.

Zanimljiv je i slučaj iz 2017. godine, kada je policija u indijskoj saveznoj državi Bihar okrivila štakore za konzumiranje tisuća litara zaplijenjenog alkohola, samo godinu dana nakon što je ta država zabranila prodaju i konzumaciju alkohola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba