Podneseno i dodatno izvješće kao nadopuna kaznene prijave

ORDINIRALI I PO ZAGORJU: U nastavku kriminalističkog istraživanja, kod četvero dilera pronađeno još 20 kila kokaina 

Objavljeno: 10.11.2022. VH

Kako je u petak priopćio MUP, a o čemu smo izvijestili, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dva državljana Sjeverne Makedonije (1965. i 1996.), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. 

MUP je sada izvijestio da je kriminalističko istraživanje nastavljeno, a da je tijekom istog na području Zagrebačke županije, na temelju sudskog naloga, obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak te je pronađeno još 20,3 kilograma kokaina.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policija je podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave.

Inače, tijekom provođenja prvog kriminalističkog istraživanja, provedena je pretraga stana i drugih prostorija na području Zagreba, Zagrebačke županije, ali i Krapinsko – zagorske županije, a koje koriste osumnjičeni 57-godišnjak, 47-godišnjakinja i 26-godišnjak. 

Podsjetimo, u tim je pretragama pronađeno i oduzeto oružje (revolver, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem) i više komada streljiva, bankovne kartice, mobiteli, 189.400 eura, 5100 kuna te četiri kilograma kokaina. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba