Određen im je istražni zatvor

ZAGREB: Četvero uhićenih u velikoj policijskoj akciji u kojoj je pronađeno četiri kilograma kokaina, oružje i gotovo 190.000 eura  

Objavljeno: 04.11.2022. zagorjeinternational

Zagrebačka policija je objavila vijest o velikoj akciji s više uhićenih povezanih s preprodajom droge, a osim pronađenih četiri kilograma kokaina, policija je našla i oružje te veću svotu novca. Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv četvero okrivljenika. 

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti: 

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Sjeverne Makedonije (1965., 1996.), jedne državljanke Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jedne hrvatske državljanke (1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da je I. okr., u razdoblju od točno neutvrđenog dana tijekom 2022. godine do 3. studenoga 2022. u Hrvatskoj, u cilju ostvarenja nepripadne materijalne koristi kontinuiranom nabavom, prijevozom i preprodajom kokaina, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike i druge zasad nepoznate osobe, koje su u krijumčarsko-distributivnom lancu ispunjavale dane im upute i povjerene zadaće.

Naime, nakon što bi I. okr. od zasad nepoznatih osoba nabavio veću količinu kokaina, drogu je uskladištio na za to predviđenim adresama, odakle ju je potom radi daljnjeg transfera i prodaje preuzimao osobno ili zajedno s II. i IV. okr., koje su bile zadužene i da na adresama gdje se droga nalazi ili se treba prevesti za vrijeme preuzimanja i primopredaje paze da netko ne naiđe te da u slučaju potrebe obavijeste I. okr. o tome. Također su bile zadužene da za vrijeme transporta kokaina, obavljaju posao izvidnice te da prevoze članove zločinačkog udruženja na mjesta primopredaje ili skladištenja droge i to I. okr. te prema njegovim uputama i III. okr., koji je bio zadužen za prihvat i čuvanje droge na jednoj od adresa te za njenu daljnju distribuciju.

Prilikom realizacije uhićenja okrivljenika pretragama je pronađeno i oduzeto oko četiri kilograma kokaina čijom bi se prodajom ostvarila protupravna imovinska korist u ukupnom iznosu od oko 120.000 eura, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem, revolver, te 189.400 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba