Mladi zagorski plivači nastupili na 16. “Sisku malom – Memorijalu Miriana Vasilj“

Najmlađi Olimpovci postigli deset plasmana unutar deset najbržih, a u tri su navrata bili nadomak medalji

Objavljeno: 06.12.2021. zagorjeinternational

Najmlađe plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Zabok u subotu su nastupili u Sisku, na 16. “Sisku malom – Memorijalu Miriana Vasilj”, koji je uspješno organizirao Plivački klub Sisak Janaf na 25-metarskom bazenu Športsko – rekreacijskog centra Sisak.
Sudjelovalo je oko 600 natjecatelja iz 21 kluba u članstvu Hrvatskog plivačkog saveza. Plivački klub Olimp Zabok pod vodstvom trenerice mlađih kategorija Lare Očić nastupio je sa šest plivačica i sedam plivača. “Sisak mali” je plivačko natjecanje namijenjeno najmlađoj populaciji plivača iz Republike Hrvatske, uz osnovnu ideju popularizacije plivanja kod polaznika škole plivanja i njihove pripreme za natjecatelje.
Prema propozicijama organizatora, natjecanje je obuhvatilo sve plivačke tehnike, u četiri dobne kategorije. Plivačice W1 2010. i Plivači M1 2009. godište na dionicama od 100 metara, a Plivačice W2 2011., W3 2012. i W4 2013. godište i Plivači M2 2010., M3 2011. i M4 2012. godište na dionicama od 50 metara i 100 metara mješovito.
Za Plivački klub Olimp Zabok na ovom natjecanju nastupili su: Barbara Futivić, Petra Pečnik, Fran Iveković, Benjamin Sever Kozina, David Postonjski, Filip Postonjski, Dominik Šamec, Marko Očić, Vita Galac, Sara Kroflin, Noa Fiket, Petra Ljubej i Lara Grah.
– Gotovo svi navedeni Olimpovci ove jeseni pridruženi su među natjecatelje i na početku su novog razdoblja u plivanju, gdje su prešli s treninga tri puta tjedno na svaki dan, odnosno šest puta tjedno. Među lijepim nastupima i popravljenim osobnim rezultatima, ističemo 10 plasmana unutar 10 najbržih, gdje smo tri puta bili nadomak medalje. Petra Ljubej, Vita Galac i Noa Fiket po tri plasmana i Barbara Futivić s jednim plasmanom. Možemo reći da svi Olimpovci vrijedno treniraju i pripremaju se za naredne plivačke izazove, a svojim nastupima i sportskim ponašanjem ponosno su predstavljali Krapinsko – zagorsku županiju, Grad Zabok i trening bazu Terme Tuhelj. Sve čestitke našim najmlađim plivačicama i plivačima, trenerici  i vrijednim roditeljima – rekli su iz PK Olimp Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba