Europski dan jezika u Krapini

“U školi uče engleski i njemački, a fakultativno španjolski, talijanski i francuski”

Objavljeno: 27.09.2016. Jelena Jazbec

Učenici Osnovne škole Augusta Cesarca iz Krapine danas su “proputovali” osam europskih zemalja, uživali u nacionalnim specijalitetima i tradicionalnoj glazbi te saznali sve što ih je zanimalo o Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Francuskoj i Hrvatskoj, a sve to – u svojem školskom dvorištu. Radi se o prigodnom programu koji su za učenike, povodom obilježavanja Europskog dana jezika, pripremile profesorice stranih jezika.

Engleski čaj

Veseli školski dan započeo je prezentacijom projekta “e Twinning”, u sklopu kojeg se OŠ Augusta Cesarca povezala sa 17 europskih škola, a nastavio se kvizom i upoznavanjem zemalja na štandovima postavljenima po čitavom školskom dvorištu.
Djeci se, kao što su nam sami otkrili, najviše svidjela degustacija nacionalnih specijaliteta iz osam europskih zemalja, iako ih nije oduševilo baš sve, a najviše pritužbi imali su na engleski čaj.
– Isprva kad sam probao, mi je bilo onak, dobro, ali kad sam nastavio, primijetio sam da nije baš… Finog okusa – otkrio nam je Noa Konjić, učenik 7. b razreda, koji obožava engleski jezik, a uči ga već sedam godina.
– Meni je to moj drugi jezik. Jako puno govorim engleski, a nerijetko i miješam hrvatski i engleski jezik u svojem svakodnevnom govoru – rekao je.

Škole stranih jezika

Profesoricu engleskog jezika Melitu Majsec – Dragčević upitali smo koliko su ovi krapinski osnovnoškolci uspješni u učenju stranih jezika.
– Trude se, ima zaista odličnih učenika. Svi svladavaju program, pažljivi su na satovima, to je najvažnije. I danas su komentirali da bi htjeli što više ovakvih dana imati, da im je ovo super, vani su, na otvorenom, rade nešto novo – rekla je profesorica, te dodala kako u školi imaju mogućnost učenja engleskog i njemačkog jezika, dok neki od njih fakultativno polaze i škole stranih jezika, a kao najpopularniji jezici za učenje ističu se španjolski, talijanski i francuski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba