S ciljem optimalizacije opskrbe vodom i prespajanja na novoizgrađeni vodoopskrbni podsustav

Uspješno izvedena prva faza izgradnje cjevovoda u pregradskom naselju Višnjevec, vrijedna 124.338 kuna

Objavljeno: 13.10.2021. zagorjeinternational

U pregradskom naselju Višnjevec u rujnu je izvedena prva faza radova na vodoopskrbi u vrijednosti 124.338 kuna, a u sklopu koje je izgrađeno 600 metara cjevovoda, jedan nadzemni hidrant i prespojno zasunsko okno.


U sklopu izgradnje opskrbnog cjevovoda za spomenuto naselje, ukupno će biti položeno 1259 metara cjevovoda, a radovi će stajati 278.298 kuna. U drugoj fazi će se položiti dodatnih 427 metara.  


Inače, na području naselja potrošači se opskrbljuju vodom iz cjevovoda starog lokalnog vodovoda “Sopot – Stipernica“, koji je tijekom 90-ih godina na upravljanje preuzela tvrtka Niskogradnja, tadašnji javni isporučitelj vodne usluge na području grada Pregrade.


Postojeća sekundarna opskrbna mreža na području Višnjevca svojim tehničkim karakteristikama ne omogućava optimalnu opskrbu vodom, a ujedno je onemogućeno spajanje na vodu budućih novih potrošača, pojašnjavaju iz Grada.


Radi tehničke neadekvatnosti, u svrhu optimalizacije opskrbe vodom zapadnog dijela grada Pregrade koji obuhvaća naselja Sopot, Višnjevec, Pavlovec, Stipernica i Marinci, u periodu od 2009. do 2015. godine izgrađen je novi vodoopskrbni podsustav “Sopot – Stipernica – Marinci“, dugačak 17.600 metara.


Kako bi se omogućila optimalizacija opskrbe vodom potrošača naselja Višnjevec i njihovo prespajanje na novoizgrađeni vodoopskrbni podsustav “Sopot – Stipernica – Marinci“, izgradit će se novi glavni opskrbni cjevovod ukupne dužine 1686 metara.


Investitor je Viop d.o.o., kao javni isporučitelj vodnih usluga, a radove izvodi tvrtka Niskogradnja d.o.o. (ZI)

  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba