U Humu na Sutli nastavljene aktivnosti projekta “Prevencija i liječenje demencije“

Održano predavanje o Alzheimerovoj bolesti i radionica vježbanja za osobe starije životne dobi

Objavljeno: 23.01.2020. IB

Predavanjem i radionicom u prostorijama Općine Hum na Sutli nastavljene su aktivnosti projekta “Prevencija i liječenje demencije“. Predavanje pod nazivom “Faktori rizika i prevencija Alzheimer demencije“ održala je neurologinja Sanja Kovačić. Počevši od uzroka Alzheimerove bolesti, predstavila je i  nepromjenjive faktore rizika, kao što su dob, obiteljska povijest i nasljeđe, te promjenjive faktore rizika.

Smanjenje rizika

Nakon predavanja, slijedila je radionica vježbanja u trajanju od 60 minuta, koju je održao fizioterapeut Ivan Žerjav. Cilj  radionice bio je prikazati vježbe prilagođene osobama starije životne dobi, sa ili bez pomagala, koje su korisne za održavanje samostalnosti i izvođenje svakodnevnih aktivnosti, kako bi se održao volumen mišićne mase, ojačale kosti, smanjili bolove u kralježnici i zglobovima te smanjio rizik od pojave bolesti demencije.

Sljedeće aktivnosti

Kroz ovaj će se projekt održati ukupno 20 predavanja i 20 radionica, a sve u svrhu podizanja informiranosti i znanja o sprečavanju pojave bolesti, samom razvitku i liječenju demencije te pružanju adekvatne skrbi i pomoći oboljelim dementnim osobama.
Iz Općine pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u sljedećim aktivnostima, a sva su predavanja i radionice besplatne. Sljedeća predavanja i radionice će se održati 4. i 18. veljače. Predavanje počinje u 16 sati, a radionica u 17 sati.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba