PREDSJEDNIČKA KANDIDATKINJA U ZAGORJU: Kolinda Grabar – Kitarović susrela se s građanima u Oroslavju, a nakon kratkog zaustavljanja u Gornjoj Stubici, uputila se u Mariju Bistricu, na doček Nove godine u podne

Žarko Tušek: Predsjednica je zaista proteklih pet godine živjela sa Zagorjem. Očekujemo pobjednički rezultat u našoj županiji

Objavljeno: 31.12.2019. zagorjeinternational

– Pobjeda! Pobjeda! – uzvikivali su građani okupljeni jutros na središnjem oroslavskom trgu, dočekujući predsjedničku kandidatkinju i aktualnu predsjednicu RH Kolindu Grabar – Kitarović, koja se, u sklopu predizborne kampanje, nalazi u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji.
Svojim je podupirateljima Grabar – Kitarović poželjela sretnu i uspješniju novu 2020. godinu te ih pozvala da svi izađu na izbore u nedjelju, 5. siječnja, te zaokruže broj dva.
U pratnji predsjednice je i saborski zastupnik te predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek.
– Predsjednica je u kampanji obišla svaki kutak Hrvatske, a u Krapinsko – zagorskoj županiji uistinu je bila mnogo puta, u gotovo svakom gradu i općini. Svake je godine i ponosna pokroviteljica Tjedna kajkavske kulture u Krapini, tako da mogu reći da je u svom mandatu lijepo živjela s Hrvatskim zagorjem. U prvom krugu predsjedničkih izbora u našoj je županiji dobila 27 posto glasova, nešto više od državnog prosjeka, što je ujedno i daleko najbolji rezultat u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj, zapadno od Virovitice, tako da očekujemo ozbiljan rezultat, pa i pobjednički ovdje u našoj županiji – otkrio je Tušek, koji je komentirao i sinoćnje televizijsko sučeljavanje dvoje predsjedničkih kandidata.

Državnički dojam

– Predsjednica je sinoć ostavila državnički, predsjednički dojam, elokventno, normalno, stabilno, bez imalo nervoze, za razliku od izazivača Milanovića, koji se nije baš previše dokazao – rekao je HDZ-ov saborski zastupnik, a na novinarsko pitanje kako komentira činjenicu da je savjetnica predsjednice zatražila da se preskoči jedan set pitanja, odvratio je kako je najvažnije da je debata završena pobjednički s pozicije predsjednice.
– Uspjela je argumentirati sve svoje politike i sve svoje uspjehe u međunarodnoj i unutarnjoj politici u pet godina koje su iza nje, a da je sama debata poduže i previše trajala, to je i moje osobno mišljenje, ali ok, završena je tako kako je završena. Predsjednica je po meni, a koliko čujem i od drugih svojih kolega i prijatelja, ostavila daleko bolji dojam od izazivača Milanovića, koji je bio suviše nervozan, s čudnim gestikulacijama, bez realnog sadržaja i bez državničke note – istaknuo je Tušek.
HDZ-ov gradonačelnik Emil Gredičak nije krio zadovoljstvo činjenicom da je predsjednica posjetila upravo njegov grad, gdje je, doduše, u prvom krugu izbora bila na trećem mjestu, iza Zorana Milanovića i Miroslava Škore.

Stisak ruke

– Želimo porazgovarati s predsjednicom, stisnuti joj ruku i pružiti joj podršku uoči drugog kruga nedjeljnih predsjedničkih izbora i njezine pobjede. Kao što znamo, predsjednica je prošla cijelu Hrvatsku, te smatram da je susret s građanima najbolji put jer stisnuti ruku bilo kojem političaru i pogledati ga u oči, čuti riječ, mnogo je više nego čitati o toj osobi u novinama, izvući nešto iz konteksta ili vidjeti fotografiju s nekim prilijepljenim tekstom – zaključio je Gredičak.
Nakon Oroslavja, Grabar – Kitarović se uputila u Gornju Stubicu, gdje je položila vijenac kraj spomenika Rudolfu Perešinu, a zatim u Mariju Bistricu, gdje će sudjelovati na tradicionalnom dočeku Nove godine u podne. (ib, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba