U Zaboku obilježen Međunarodni dan nenasilja, predstavljanjem rezultata projekta “#alarmirajse“

Održane edukativne i kreativne radionice s ciljem smanjenja nasilja među mladima i prihvaćanja različitosti

Objavljeno: 03.10.2019. zagorjeinternational

U Centru za mlade Krapinsko – zagorske županije u Zaboku, u srijedu je obilježen Međunarodni dan nenasilja, predstavljanjem rezultata projekta “#alarmirajse“, koji je provela Mreža udruga Zagor s partnerima – Društvom psihologa KZŽ i Centrom za socijalnu skrb Zabok.

Preventivno djelovanje

Opći cilj projekta bio je smanjenje nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba i prihvaćanja različitosti, te podizanje svijesti o prisutnosti nasilja među mladima, kao i o potrebi preventivnog djelovanja kroz provedbu javne kampanje. S tim ciljem provedene su različite aktivnosti, pa su tako održane edukativne i kreativne radionice za mlade o nenasilnom rješavanju sukoba, edukativne radionice za nastavnike i druge stručnjake koji rade u odgojno – obrazovnim ustanovama, kreativne radionice fotografije s teorijskim i praktičnim dijelom, radionice snimanje videa i radio jingla s preventivnim porukama te obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Izložba radova

Ujedno je otvorena i izložba radova mladih nastalih tijekom kreativnih radionica i promišljanja mladih o nasilju i nenasilju, koja se može razgledati do 16. listopada, svakog radnog dana od 10 do 14 sati. Događanju su nazočili zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba