BEDEKOVČINA: Mještanima Martinca Orehovičkog nije jasno zbog čega je ukinuto autobusno stajalište

“Maknuli su nam važnu autobusnu stanicu koja je tu 28 godina, nismo dobili nikakvu obavijest”

Objavljeno: 18.04.2024. zagorjeinternational

Mještani Martinca Orehovičkog pokraj Bedekovčine muku muče s nestalim autobusnim stajalištem. Naime, na tom je stajalištu prije dvije godine postavljena nova kućica i mještani se sada pitaju zbog čega je ukinuto stajalište ‘Vrčki’, na koje su i oni, a i šoferi autobusa već godinama naviknuti.

Autobusna stanica nalazi se tu već 28 godina.

“Nije trebalo ukidati našu stanicu”

– Nismo dobili nikakvu obavijest, samo su maknuli kućicu, iznenadili smo se. Svugdje na koncesiji piše stajalište ‘Vrčki’, nigdje ne piše ‘kod kapelice’ gdje je sad stanica. Netko se sjetio da stanica treba biti u selu i isposlovali su da se tamo postavi. Nemamo mi ništa protiv stanice gore u selu, neka bude, ali onda nije trebalo ukidati našu stanicu – kažu mještani. Autobusno stajalište sada je, naime, postavljeno dvjestotinjak metara više, i to na drugoj strani ceste.

– Novo stajalište nije na adekvatnom mjestu. Stajalište je na lijevoj strani, a trebalo bi biti na desnoj, u pravcu u kojem se kreće autobus, ne mogu djeca čekati autobus na krivoj strani ceste. Ovo je za cestovnu inspekciju i tražimo da se utvrdi je li stajalište postavljeno na adekvatnom mjestu – poručuju mještani, dodavši kako su se žalili i Općini Bedekovčina. Tamo su im rekli da će im, ako skupe deset potpisa, vratiti stajalište. Skupili su ih duplo više, no stajalište nije vraćeno.

Iz Općine naglašavaju kako je kućica (autobusno stajalište) na lokaciji ‘kod Vrčka’ bila postavljena privremeno. To je potvrdio i načelnik Darko Ban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba