Krv se prikupljala u Krapini i Đurmancu

GDCK KRAPINA: Drugo ovogodišnje darivanje krvi, prikupljeno 419 doza

Objavljeno: 18.04.2024. zagorjeinternational

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 419 doza krvi u drugom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi. Akcijama je pristupilo 469 dobrovoljnih davatelja krvi, a 50 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 319 doza, u akciji u restoranu ‘Zagorka’ u Đurmancu 52 doze krvi i u akciji u Srednjoj školi Krapina 48 doza krvi.

17 novih davatelja

Krv je prvi put dalo 17 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su: Luka Jurinjak, Jasminka Klasić, Elena Čajko, Sara Vučilovski, Karlo Belačić, Luka Svenšek, Marko Klarić, Josip Šimunić, Ivan Fijačko, Mario Belošević, Luka Horvat, Dino Ranogajec, Lovro Sović, Melita Škrlec, Niko Leško, Erika Hršak i Martin Vuzem.

I u ovom ciklusu darivanja krvi bilo je darivatelja koji su krv dali sto puta, a to su Željko Haramina s područja Općine Petrovsko i Mladen Varjačić iz Općine Đurmanec. ‘Klub stotkaša’ GDCK Krapina sada broji 64 člana. U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno su zadovoljni s odazivom u prvom ciklusu darivanja krvi u ovoj godini.

– Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina i restoranu ‘Zagorka’ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi. Posebno zahvaljujemo svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su se nesebično odazvali na akcije te ih pozivamo na novi ciklus darivanja krvi koji se planira održati u srpnju ove godine. Dana 9. svibnja bit će organizirana akcija darivanja krvi za žene u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini, u vremenu od 14 do 18 sati. Pozivamo sve darivateljice i one koje to žele postati da se odazovu – poručuju iz GDCK Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba