To je čak 80 posto ukupnih planiranih prihoda Općine u 2024. godini

CESTICA: Samo u travnju stigle odluke o financiranju projekata vrijedne preko 1,2 milijuna eura

Objavljeno: 18.04.2024. zagorjeinternational

Odlične vijesti stižu iz općine Cestica, koja je zaprimila tri Odluke o financiranju projekata iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Naime, za tri projekta energetske obnove koje su prijavili DVD Babinec, DVD Lovrečan-Dubrava i Općina Cestica, odobreno je preko 708.000 eura bespovratnih sredstava, dok je ukupna vrijednost projekata malo preko milijun eura. Na sva tri objekta provodi se kompletna toplinska izolacija objekata, zamjena stolarije, rekonstrukcija sustava grijanja te izgradnja fotonaponskih elektrana na krovovima objekata pa će nakon provedbe projekata 99 posto potrebne energije biti isporučeno iz obnovljivih izvora energije.

Osim sredstava iz NPOO-a, Općina Cestica redovito kandidira projekte za sredstva nacionalnih fondova, pa je tako za projekte “Modernizacija dionice ceste Radovec Polje – Otok Virje“, za fazu II. i III., odobreno 30.000 eura kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice te 65.000 eura kroz Program za unapređenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Pri istom ministarstvu, kroz Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, za projekt “Izgradnje zgrade javne namjene Društveni dom Jarki“ odobreno je malo preko 126.000 eura. Samo u travnju ove godine pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobreno je preko 221.000 eura.

Nešto ranije ovog mjeseca, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kroz projekt “Zaželi“, odobrilo je 288.000 eura za zaposlenje šest gerontodomaćica koje će brinuti za ukupno 36 korisnika na području općine u razdoblju od 32 mjeseca.

Kada rezimiramo, samo u travnju je Općini Cestica odobreno bespovratnih sredstava u iznosu preko 1,2 milijuna eura, što je oko 80 posto ukupno planiranih prihoda općine u 2024. godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba