Voditelj izbornog stožera HDZ-a Varaždinske županije Nenad Horvatić poručuje:

“Čačić je gotov, neka se radije posveti vinogradarstvu”

Objavljeno: 18.04.2024. zagorjeinternational

Jučer su održani parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora, a uvjerljivo najviše mandata, ukupno 61, osvojio je HDZ sa svojim koalicijskim partnerima. U trećoj izbornoj jedinici koalicijska lista HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS osvojila je pet mandata i tako ponovila uspjeh s prošlih izbora, o čemu su danas na konferenciji za novinare govorili varaždinski HDZ-ovci.

Zatražen da komentira rezultat Reformista na koalicijskoj listi ‘Rijeke pravde’ za treću izbornu jedinicu, voditelj izbornog stožera HDZ-a Varaždinske županije i načelnik Općine Ljubeščica, Nenad Horvatić, poručio je da izborni rezultati Reformista, posebice Radimira Čačića, potvrđuju da je to njegov politički kraj.

– Rijeke pravde na 13. mjesto koalicijske liste stavile su ‘najjače ime’, ime Radimira Čačića koje će povući tu listu, ime koje će ‘imati jako puno glasova’, a razmišljalo se i o tome da će biti kandidat za župana na sljedećim lokalnim izborima – naglasio je Horvatić.

– Ono čemu sada svjedočimo, ono što vidimo, jest politički kraj Radimira Čačića jer više je uzeo nego donio koalicijskoj listi. Stoga smatramo da više o njemu ne možemo govoriti kao o relevantnom političaru koji nešto može donijeti niti u Varaždinskoj županiji niti igdje drugdje. To je jednostavno gotovo – zaključio je Horvatić uz prijedlog Čačiću da se sada u političkoj mirovini može posvetiti, primjerice, vinogradarstvu u svom Jakopovcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba