Meteoalarm je na snazi za cijelu Hrvatsku, negdje i crveni

IZ PLUSA U MINUS: Još danas se pržimo na 31, a sutra dolazi kiša. Moguć i snijeg

Objavljeno: 15.04.2024. zagorjeinternational

U ponedjeljak će biti većinom sunčano, poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom. Najviša dnevna temperatura bit će od 24 do 29, na istoku i do 31 stupnjeva Celzija. U unutrašnjosti razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak.  

Ipak, nakon iznadprosječno toplog vikenda, već sutra stiže promjena vremena. Stižu kiša, bura, zahladnjenje, a u gorju je moguć i snijeg, kažu u Državnom hidrometeorološkom zavodu. 

U utorak sa sjevera dolazi postupni porast naoblake, pa do kraja dana u mnogim krajevima kiša, često u obliku pljuskova, vjerojatno praćenih grmljavinom. Jačat će jugozapadnjak, a u utorak će okrenuti na sjeveroistočnjak uz pad dnevne temperature. Na moru će opak jačati jugo te će doći do daljnjeg porasta naoblake, a prema kraju dana će na sjeveru ponegdje biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Dnevna temperatura postupno niža. 

Kako javlja DHMZ, u utorak će biti umjereno do pretežno oblačno, razmjerno vjetrovito i prema večeri osjetno svježije. Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada su vrlo vjerojatni i mjestimično izraženiji i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. 

Poslijepodne s dotokom hladnog zraka u gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj uz stvaranje snježnog pokrivača. Umjeren i jak jugozapadnjak, ponegdje s olujnim udarima okretat će na sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a na Jadranu jugo navečer okreće na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu. 

Jutarnja temperatura zraka bit će od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 18 Celzija. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 25, na istoku i do 27, ali kasno popodne i navečer temperatura u osjetnom padu. Na snazi je meteoalarm za cijelu Hrvatsku u utorak, a crveni koji označava opasno vrijeme na snazi je za Kvarner zbog udara olujne bure i do 120 kilometara na sat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba