Riječ je o tri projekta

ČAKOVEC: Projektima gradnje i dogradnje dječjih vrtića osigurat će se 128 novih mjesta za djecu u jaslicama i vrtićima

Objavljeno: 15.04.2024. zagorjeinternational

U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. u svibnju 2022. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv’.

Svrha poziva bila je kroz ulaganje u izgradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje predškolskih ustanova osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Grad Čakovec je na navedeni poziv prijavio tri projektna prijedloga koja su pozitivno ocijenjena i odabrana za sufinanciranje. Kroz sva tri projekta osigurat će se ukupno 128 novih mjesta za ciljnu skupinu, tj. novoupisanu djecu jasličkog i vrtićkog uzrasta.

Tri projekta

Prvi projekt, dogradnja ili nadogradnja i opremanje matičnog objekta ‘Cvrčak’ postojeće ustanove Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec, referentni broj projekta NPOO.C3.1.R1-I1.01.0034., ukupne je odobrene vrijednosti 324.905,43 eura. Razdoblje provedbe je od 8. ožujka 2023. do 30. travnja 2025. godine.

Drugi projekt, dogradnja/nadogradnja i opremanje matičnog objekta ‘Cipelica’ postojeće ustanove Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec, referentni broj projekta NPOO.C3.1.R1-I1.01.0035, ukupne je odobrene vrijednosti 324.905,43 eura. Razdoblje provedbe je od 10. ožujka 2023. do 30. prosinca ove godine.

Treći projekt, izgradnja i opremanje ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje, područni vrtić s kuhinjom u Čakovcu, referentni broj projekta NPOO.C3.1.R1-I1.01.0092, ukupne je odobrene vrijednosti 726.259,21 eura. Razdoblje provedbe je od 10. ožujka 2023. do 15. prosinca 2025. godine.

Za sve projekte Grad Čakovec je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s nadležnim tijelom Ministarstvom znanosti i obrazovanja i provedbenim tijelom Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranja programa i projekata (SAFU). Uz Grad Čakovec, kao projektni partneri u projektu sudjeluju Dječji vrtić ‘Cvrčak’ i Dječji vrtić ‘Cipelica’.

Usluga predškolskog odgoja i obrazovanja bit će dostupnija i kvalitetnija

Kroz projekt dogradnje ‘Cvrčak’ dogradit će se i opremiti dva nova dnevna boravka, čime će se povećati jaslički kapaciteti za dodatnih 24 mjesta formiranjem dviju novih jasličkih skupina. Planirano je otvaranje novih radnih mjesta – četvero odgajatelja i jedne spremačice/servirke.

Kroz projekt dogradnje ‘Cipelica’ provedbom projekta, odnosno dogradnjom i opremanjem dva dnevna boravka, povećat će se vrtićki kapaciteti za 40 mjesta, formiranjem dviju novih vrtićkih skupina. Planirano je otvaranje novih radnih mjesta – četvero odgajatelja i jedne spremačice/servirke.

Kroz treći projekt, izgradnju područnog vrtića s kuhinjom u Čakovcu u gradskoj četvrti Jug, Grad Čakovec izgradit će i opremiti novi područni vrtić s kuhinjom u cilju povećanja vrtićkih kapaciteta na području prijavitelja radi provođenja programa predškolskog odgoja i obrazovanja za dvije nove jasličke skupine i dvije nove vrtićke skupine. Kroz povećan broj dnevnih boravaka za jaslice i za vrtić osigurat će se kapaciteti za 64 mjesta (24 jasličke djece i 40 djece u vrtićkoj skupini). Planirano je otvaranje novih radnih mjesta – osmero odgajatelja, jedan stručni suradnik, dvije spremačice i jedna kuhar/ica.

Navedenim ulaganjima Grad Čakovec učinit će uslugu predškolskog odgoja i obrazovanja dostupnijom te kvalitetnijom za djecu jasličkog i vrtićkog uzrasta, poručuju iz Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba