"Kod djeteta je utvrđeno smanjenje životne aktivnosti od 5 posto..."

Majka i beba teško stradali dok su sjedili na klupi! Vozač (22) prošao na crveno

Objavljeno: 14.04.2024. zagorjeinternational

Majka i četveromjesečna beba teško su stradale u prometnoj nesreći koju je skrivio neodgovorni vozač koji je na semaforu prošao na crveno, donosi Danica.

Prema presudi, nesreća se dogodila u Novom Zagrebu u naselju Travno kod ‘mamutice’ na križanju Kombolove, Ukrajinske i Ulice Božidara Magovca. Kristian (22) je upravljao teretnim vozilom VW Caddy te je iz nepoznata razloga na križanju prošao kroz crveno.

Teške ozljede

Pritom je naletio na osobni automobil VW Passat karavan kojem je bilo zeleno na semaforu. Passat je odbačen na nogostup, srušio metalni stupić te prednjim dijelom naletio na drveni štand, dječja kolica i drvenu klupu na kojoj je sjedila majka (32) držeći u naručju bebu.

Majka je “zadobila teške tjelesne povrede u vidu otvorenog višeivernog prijeloma desne goljenične kosti, otvorenog višeivernog prijeloma desne lisne kosti, defekta kože potkoljenice, ogrebotine kože lica, krvni podljev, oguljotine natkoljenice i potkoljenice”.

– Dijete je zadobilo teške tjelesne povrede u vidu prijeloma tjemene kosti s pomakom ulomaka, prijeloma zatiljne kosti, krvarenja unutar tvrde moždane ovojnice moždane polutke, krvarenja ispod moždanih ovojnica i sitnih područja, nagnječenja mozgovine – ističe se u presudi.

Odšteta 7500 eura

Vozač Kristian, danas 27-godišnjak, pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, “koja se zamjenjuje radom za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamjenjuje sa dva sata rada”.

Kod djeteta je utvrđeno “smanjenje životne aktivnosti od 5 posto kroz razdoblje od dvije godine zbog povremenih glavobolja nakon ozljede glave i mozga, ali i trajno smanjenje opće aktivnosti od 20 posto zbog trajno smanjene funkcije govora, a nakon ozljede dijela mozga – centra za govor.

Teška se nesreća dogodila u srpnju 2019. godine oko 14:30 sati, a ovaj je tjedan u privatnoj parnici djetetu, danas petogodišnjaku, dosuđena odšteta od 7500 eura. Presuda je nepravomoćna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba