Objavljena i lista prioriteta

VARAŽDIN: U staroj gradskog jezgri do kraja godine 16 obnovljenih pročelja zgrada

Objavljeno: 10.04.2024. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je nakon provedenog Javnog poziva, stručnog vrednovanja podnesenih prijava i izvršenog bodovanja od strane Povjerenstva za provođenje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina, utvrdio Listu prioriteta za provođenje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina u 2024. godini.

Sufinanciranje Programa obavlja se bespovratnim sredstvima osiguranim u Proračunu Grada za proračunsku godinu iz sredstava spomeničke rente. 

– Ove je godine za sanaciju pročelja u Proračunu Grada Varaždina predviđeno 120.000 eura, odnosno većina sredstava iz spomeničke rente bit će utrošena upravo za obnovu pročelja i krovišta prijavitelja, a sve kako bi naš grad bio što ljepši i uređeniji. Među njima su lokacije na Korzu, u Šenoinoj, Uskoj ulici, Uršulinski samostan, zatim pročelja u Nazorovoj, Kolodvorskoj, obnavljat će se i toranj župne crkve sv. Nikole, ukupno 16 lokacija. Svjesni smo da su za vlasnike građevina to ogromna financijska sredstva, ali svima nam je u interesu da nam centar grada bude na ponos, zato se Grad uključuje, pomaže i sufinancira. Varaždinu vraćamo stari sjaj, u svakom smislu – rekao je gradonačelnik.

Svim prijaviteljima upućeni su pozivi na dostavu dokumentacije i sklapanje ugovora o sufinanciranju. Rok za završetak radova je 15. prosinca 2024. godine, a lista prioriteta objavljena je na internetskoj stranici Grada

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba