Mučni detalji slučaja s početka prošle godine

Majci koja je ostavila mrtvu bebu na otpadu kraj Đurmanca prijete dvije godine zatvora

Objavljeno: 04.04.2024. zagorjeinternational

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 29-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela povrede mira pokojnika, piše Danica

– Podignutom optužnicom okrivljenicu se tereti da je počinila navedeno kazneno djelo neutvrđenog dana od prosinca 2022. do 20. siječnja 2023., na području jednog mjesta u Krapinsko – zagorskoj županiji –  navode tužitelji. 

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o mučnom slučaju kad je mrtvo tijelo novorođenčeta pronađeno uz dio deke, odbačeno na građevinski otpad na privatnom zemljištu kod Đurmanca. 

Ispostavilo se kako je beba rođena mrtva, a majka ju je potom odbacila na otpad. 

– Tko neovlašteno iskopa, odnese, ošteti, uništi, sakrije ili premjesti tijelo, fetus, dio tijela ili pepeo umrle osobe, ili tko oskvrne tijelo, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine – stoji u Kaznenom zakonu za to nedjelo za koje tužitelji terete majku. 

Mrtvo tijelo novorođenčeta pronađeno je 29. siječnja lani blizu Đurmanca u Zagorju te je utvrđeno da je majka počinila kazneno djelo povrede mira pokojnika. 

– Protiv osumnjičene podnijeta je kaznena prijava državnom odvjetništvu u Zlataru. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji, ne možemo iznositi više detalja provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja – rekli su tada u zagorskoj policiji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba