Vjeruje se kako su u napadu sudjelovala četvorica muškaraca

IRSKA: Mladi Hrvati brutalno pretučeni u Dublinu, jedan je kritično

Objavljeno: 03.04.2024. zagorjeinternational

Dvojica mladića, obojica hrvatski državljani za koje se pretpostavlja da imaju dvadesetak godina, napadnuti su u subotu navečer u Clondalkinu u glavnom gradu Irske, Dublinu.

Teške ozljede glave i kritično stanje

Jedan od mladića zadobio je teške ozljede glave i izgubio nekoliko zuba, a u kritičnom stanju zbrinut je u bolnici Tallaght. U incidentu je ozlijeđen i njegov prijatelj kojem je pružena liječnička pomoć zbog ozljeda koje nisu opasne po život, prenose hrvatski mediji.

Vjeruje se kako su u napadu sudjelovala četvorica muškaraca, a istražitelji su došli do snimaka nadzornih kamera koje bi mogle pomoći identificirati umiješane osobe. Još nitko nije uhićen, no izvori irskog Independenta kažu da su istražitelji uvjereni da će utvrditi tko je bio na mjestu napada. Također, analiziraju se kretnje žrtava kako bi se utvrdio mogući motiv napada.

Verbalna svađa prije tučnjave

Vjeruje se da se dvojac tog poslijepodneva družio u središtu Dublina prije nego što su se vratili u područje Clondalkina. Sudjelovali su u verbalnoj svađi s grupom ispred trgovine u četvrti Towers Road prije nego što su ušli u autobus. Ubrzo nakon što su stigli u stambeno naselje, na njih je nasrnula skupina od četiri muškarca. Službenici istražuju jesu li dvojica muškaraca praćena do mjesta napada ili je još jedna svađa u blizini mjesta događaja dovela do toga da su napadnuti.

Policija je pregledala to područje i apelira na svjedoke da se jave policiji, kao i na sudionike prometa koji su možda nešto zabilježili na svojim kamerama u vozilima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba