Inače, vukovi su strogo zaštićena vrsta

UŽAS: Lik (64) u Splitu držao 69 životinja, među njima i dva vuka

Objavljeno: 30.03.2024. zagorjeinternational

Splitska policija dovršila je istragu nad 64-godišnjim muškarcem koji je na jednoj lokaciji u Splitu držao 69 životinja – 61 odraslog psa, šest štenaca i dva vuka. Sve je životinje zanemarivao, dodaje policija. 

– Od neutvrđenog datuma do 27. ožujka držao je ukupno 67 pasa različitih pasmina, koje je zanemarivao s obzirom na njihovo zdravlje, smještaj, te im je ograničavao kretanje tako da im je uzrokovao bol, patnju i ozljede – stoji u priopćenju. Uz to, imao je i dva vuka, mužjaka i ženku, koji su strogo zaštićena vrsta prema Pravilniku o strogo zaštićenim vrstama. 

U slučaj se uključila veterinarska inspekcija, a trenutno je u tijeku zbrinjavanje pronađenih životinja. U sklopu kriminalističke istrage obavljena je pretraga stana 64-godišnjaka, vozila i prostora u kojem je držao životinje. O događaju je također obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede. 

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a sumnjiči ga se za kaznena djela ubijanja ili mučenja životinja i uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba