U to se uračunavaju fiksna plaća, dodijeljene dionice, dugoročne i kratkoročne stimulacije...

LOVA DO KROVA: Šef HT-a lani zarađivao 100.000 eura mjesečno!

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

Predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis lani je u prosjeku zarađivao nevjerojatnih 100.000 eura bruto mjesečno.

Naime, HT je usvojio politiku primitaka svojeg top menadžmenta i nadzornog odbora u protekloj poslovnoj godini. Kad se sve zbroji, čelnik HT-a Nebis ostvario je lani ukupno oko 1,2 milijuna eura primitaka po različitim osnovama, prenosi Danica.

U te primitke uračunavaju se fiksna plaća, varijabilne naknade, dodijeljene dionice, dugoročne i kratkoročne stimulacije, dodatne pogodnosti poput službenog auta, troškova stanovanja, školarine za djecu, zdravstvenog osiguranja, mirovinske štednje…

To na koncu iznosi u prosjeku oko 100.000 eura bruto mjesečno. Preklani je Nebis u prosjeku dobivao oko 68.000 eura bruto mjesečno, a lani mu je isplaćena i dugoročna četverogodišnja stimulacija u ukupnom iznosu od 307.000 eura bruto.

U HT-u radi oko 3800 ljudi

Članica uprave i buduća predsjednica uprave HT-a Nataša Rapaić (dužnost preuzima u srpnju ove godine) lani je mjesečno u prosjeku zarađivala oko 46.500 eura bruto. Riječ je o plaći, kratkoročnim i dugoročnim bonusima, dionicama, dodatnim pogodnostima…

HT je potkraj prošle godine imao oko 3800 zaposlenih čija je prosječna neto plaća iznosila oko 1580 eura i bila je veća za oko 180 eura nego prethodne godine kad je tvrtka zapošljavala 3880 ljudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba