Lijepa gesta hrvatskih navijača

VIDEO: Na stadionu u Egiptu osvanula zastava za Tomislava Salopeka, brutalno ubijenog Hrvata

Objavljeno: 27.03.2024. zagorjeinternational

Sinoć se u Kairu igrala utakmica Egipta i Hrvatske u sklopu ACUD kupa, prijateljskog turnira pod okriljem FIFA-e. ‘Vatreni’ su slavili 4:2 i osvojili turnir, a tijekom utakmice imali su podršku oko 200-tinjak navijača.

Kod izlaska igrača mnogi su primijetili zastavu posvećenu Tomislavu Salopeku.

– Tomislav Salopek. Jedan od nas, Počivao u miru – pisalo je na zastavi. Snimku možete pogledati OVDJE.

Tko je bio Tomislav Salopek?

Riječ je o Hrvatu iz Vrpolja kraj Slavonskog Broda koji je otet u glavnom egipatskom gradu Kairu u srpnju 2015. godine.

Prva vijest o otmici Tomislava Salopeka objavljena je 24. srpnja 2015. kada je francuska agencija France Presse izvijestila da su nepoznati napadači oteli u Egiptu hrvatskog državljanina koji je u toj zemlji radio za francusku tvrtku, što je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Tada je objavljeno da je Salopek otet 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao. Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru, podsjeća Gol.hr.

Desetak dana ništa se nije znalo o sudbini otetog Hrvata, a onda se 5. kolovoza 2015. na internetu pojavila snimka u kojoj Islamska država prijeti da će ga pogubiti ako se u roku od 48 sati ne ispuni njihov zahtjev i oslobode muslimanske žene. Muškarac na snimci sam se predstavio kao Tomislav Salopek i pročitao zahtjev otmičara, no nažalost, kasnije je brutalno ubijen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba