Grad Varaždin želi dodatno motivirati građane na korištenje javnog prijevoza

Pojeftinjuje javni prijevoz u Varaždinu

Objavljeno: 27.03.2024. zagorjeinternational

Cijene karata za javni gradski prijevoz u Varaždinu pojeftinjuju do devet posto, potvrđeno je iz Grada Varaždina, a nove, jeftinije cijene vrijede od 1. travnja. Iako odluka o jeftinijim kartama za popularne varaždinske ‘buseke’ vrijedi od 1. travnja, nije riječ o prvoaprilskoj šali već je gradskoj tvrtki Čistoća, koja upravlja gradskim prijevozom, dana suglasnost za izmjenu cjenika komunalnog linijskog prijevoza putnika, prenosi Hina.

To znači da će jednokratna karta plaćena gotovinom u autobusu stajati 0,60 eura umjesto dosadašnjih 0,66, što je pojeftinjenje za 9,09 posto. Mjesečna karta plaćena na blagajni će umjesto 21,24 eura koštati 20 eura, što je pojeftinjenje za 5,48 posto, a za isti postotak će biti smanjena cijena godišnje karte, pa će građani umjesto dosadašnjih 212,36 eura plaćati 200 eura. Grad Varaždin pojeftinjenjem karata te modernizacijom voznog parka i unapređenjem mreže autobusnih linija želi dodatno motivirati građane na korištenje javnog prijevoza.

– Uz jačanje javnog prijevoza i biciklističke infrastrukture, Varaždin nastoji građanima ponuditi što kvalitetnije modele urbane mobilnosti, po čemu se ističe u usporedbi s ostalim hrvatskim gradovima – poručuju iz Grada Varaždina. Također navode da je u tijeku nabava dva nova autobusa s dizelskim motorima, a uskoro će biti realizirana nabava flote autobusa na električni pogon.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba