Odličan projekt za mještane Bobovja i Pristave

U Bobovje stiže novo igralište, radovi su u punom jeku

Objavljeno: 27.03.2024. MPresecki

U krapinskom naselju Bobovje gradi se novo sportsko igralište koje je do sada bilo sagrađeno na privatnom zemljištu i koristilo se kao neregistrirano igralište. Prije nekoliko godina Grad Krapina pokrenuo je postupak otkupa zemljišta nakon čega je izrađena projektno-tehnička dokumentacija, ishođena građevinska dozvola te je raspisan natječaj za uređenje igrališta.

Planirano igralište pravokutnog oblika bit će asfaltirano te je predviđeno da će duljom osi biti orijentirano u smjeru sjever-jug i smješteno u središnjem dijelu parcele. Sukladno provedenom postupku javne nabave, odabrana je ponuda tvrtke ‘MB-TRANSGRADNJA d.o.o.’ i početkom ove godine sklopljen je ugovor o javnoj nabavi za uređenje igrališta. Završetak radova očekuje se početkom sljedeće godine, a ukupna vrijednost radova je 293.125 eura.

Igralište je predviđeno za tri sporta

Kako nam kažu iz Grada Krapine, ovaj projekt doprinosi povećanju sadržaja za kvalitetnije i zdravije provođenje slobodnog vremena građana svih dobnih skupina kao i povećanju broja sportskih sadržaja na području grada Krapine. Obuhvaća uređenje igrališta u Bobovju, odnosno rekonstrukciju postojećeg igrališta s pratećim sadržajima u smislu dogradnje sanitarnog čvora, uređenja igrališta i izgradnje parkirališta čime će se stvoriti kvalitetniji i raznolikiji prostor za provođenje slobodnog vremena građana.

Igralište je predviđeno za tri sporta – mali nogomet, košarku i rukomet, za koje je troškovnikom predviđena nabava potrebne opreme. Također, na postojećem društvenom domu, koji je ujedno i legaliziran u postupku legalizacije, planirana je izgradnja fotonaponske elektrane. S obzirom na činjenicu da se ljudi danas sve manje kreću i borave na svježem zraku, ulaganjem u uređenje igrališta nastoje se osigurati materijalni i prostorni uvjeti za rekreativne aktivnosti – nogomet, košarku te rukomet, kao i ostale aktivnosti uključivanja u sport što većeg broja građana, osobito djece i mladih, poručuju iz Grada Krapine.

Predsjednik Športske udruge ‘Bobovje i Pristava’ Antonio Poslon zadovoljan je radovima te se nada da će sve biti gotovo do početka srpnja kad se održava tradicionalni Mini nogometni turnir 3vs3.

– Ovo je odličan projekt za mještane Bobovja i Pristave i ovim putem zahvaljujemo Gradu Krapini i gradonačelniku Greguroviću. Važno je napomenuti da ćemo dobiti novi asfalt na igralištu, moći ćemo igrati veliki nogomet (futsal), a imat ćemo i male golove za mini nogomet 3vs3. Također ćemo dobiti i nove koševe, te će ispred objekta biti nekoliko parkirnih mjesta. Uz to, uređuje se i sanitarni čvor, a prostor planiramo iznajmljivati za razne zabave – poručio je Poslon.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba