O novom terminu pacijenti će biti tek naknadno obaviješteni

APSURD: Najveća hrvatska bolnica zbog izbora prebacuje preglede i operacije

Objavljeno: 25.03.2024. zagorjeinternational

Klinički bolnički centar Zagreb, najveća bolnička ustanova u Republici Hrvatskoj u koju dolaze ne samo Zagrepčani već i građani iz drugih dijelova zemlje, a na preglede neki čekaju i mjesecima, objavila je da se na dan provedbe izbora, 17. travnja, odgađaju svi dijagnostičko-terapijski postupci, odnosno pregledi i operacijski zahvati koji nisu hitni, piše Večernji list.

O novom terminu pretraga, kazali su, pacijenti će biti naknadno obaviješteni. Za sada ta informacija stoji samo na web stranicama KBC-a, a pacijenti koji za taj dan imaju zakazan pregled još nisu primili nikakvu obavijest.

Ovakva Odluka proizlazi iz činjenice da su izbori raspisani na radni dan, a Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor u članku 5. određuje da taj dan postaje neradan.

Kako podsjeća Večernjak, predsjednik Zoran Milanović 15. ožujka donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema Odluci, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja. Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na taj potez te kazao kako njima “sve paše”.

– Malo je neobično, ali je u okviru zakona – poručio je Plenković te dodao kako će poslodavci voditi računa o tome da im je poklonio još jedan neradni dan.

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić podsjetila je da je već bilo slučajeva da izbori nisu bili u nedjelju.

-Bili su na radni dan kad je došlo do smjene HDZ-a, 3. siječnja 2000. Možda predsjednik s karakterom šalje poruku HDZ-u – smatra Mamić.

– Sigurno nije dobro da je još jedan neradni dan, ali mislim da će to dignuti izlaznost, a predsjednik ispravno misli da to odgovara stankama lijevo od centra – istaknula je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba