'ŽENE ZA ZAGORJE 4': Krapinskom Crvenom križu odobreno gotovo 1,5 milijuna eura za novi hvalevrijedan projekt

Zaposlit će se 32 osobe, koje će kroz tri godine svakodnevno pomagati 192 korisnika starijih od 65

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović prisustvovao je u petak svečanom potpisivanju ugovora za projekte prijavljene na poziv ‘Zaželi – prevencija institucionalizacije Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike’. 
Naime, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar svečano su uručili 40-ak od ukupno 140 ugovora ukupne vrijednosti 126 milijuna eura, a GDCK-u Krapina  odobren je projekt “Žene za Zagorje 4 – prevencija institucionalizacije” ukupne vrijednosti 1.488.000 eura, od čega se 85 posto sufinancira sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak od 15 posto iz državnog proračuna RH.

Socijalna uključenost

Projektni partneri su Udruga invalida rada Krapina, Grad Krapina, Općina Đurmanec, Općina Petrovsko i Općina Radoboj, a cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu 192 osobe starije od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom. 
Kako je istaknuti, realizacijom projekta doprinijet će se socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije i osiguravanju prava na život u zajednici korisnika usluge potpore i podrške. Projekt će se provoditi 36 mjeseci na području grada Krapine, te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, a plan je zaposliti 32 osobe koji će raditi u domovima korisnika te im pružati usluge potpore i podrške, kao što su organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba. Uz spomenuto, korisnici će svakog mjeseca dobiti paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Potencijalni korisnici moraju se prijaviti na Javni poziv za iskaz interesa korištenja potpore i podrške, koji će biti objavljen na stranicama Gradskog društva Crvenog križa Krapina i stranicama projektnih partnera.

GDCK-u je na još jednom sjajno pripremljenom i odobrenom projektu čestitao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je naglasio kako je Gradsko društvo jedna od najaktivnijih udruga na području grada.

Zahvala

– Grad Krapina inače pomaže udruge, sa svima njima imamo odličnu suradnju, ali dobra suradnja posebno je izražena kod Gradskog društva Crvenog križa, koje je zaista jedna od naših najaktivnijih udruga. Priređuju razne akcije, od dobrovoljnog darivanja krvi, prikupljanja humanitarne pomoći za sugrađane u potrebi i edukacije građana, do osiguravanja raznih događaja te provođenja brojnih drugih akcija i projekata. Stoga im čestitam i zahvaljujem na humanosti koju iskazuju svakim svojim djelovanjem i na svemu što rade za naše građane – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba