Minimalna dobna granica je 14 godina, a ovako izgledaju zadaci

TEST INTELIGENCIJE: Ove subote možete postati član Mense – ako ostvarite bolji rezultat od 98 posto

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Hrvatska Mensa održava testiranje inteligencije ove subote u Zagrebu. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 150.000 članova, piše Index

Testiranje inteligencije 23. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva je prvo ovogodišnje testiranje kojim se Hrvatska Mensa već četvrtu godinu u nizu pridružuje mnogim institucijama na području Republike Hrvatske u održavanju Tjedna darovitosti kojim se obilježava Međunarodni dan darovitih učenika. 

– Na prethodno održanom testiranju na FER-u u prosincu prošle godine, gotovo 50 posto pristupnika je zadovoljilo uvjet za učlanjenje. Stoga, očekujemo dobre rezultate pristupnika i ovog puta – ističu iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense. 

Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojemu primarni cilj nije postati član Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. 

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika. 

Niže možete vidjeti primjere zadataka: 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba