Prijavite su otvorene do 22. travnja

KZŽ daje potpore proizvođačima domaćih delicija – štruklji i mlinaca

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija raspisala je javni poziv za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje “Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“ Krapinsko – zagorske županije u 2024. godini te javni poziv za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca Krapinsko – zagorske županije u 2024. godini.

Mlinci

Prijaviti se mogu mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva i to trgovačka društva (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrti sukladno Preporuci Europske Komisije koji proizvode Zagorske mlince prema specifikaciji i certificirani su proizvođači i nositelji potvrde o sukladnosti proizvoda sa Specifikacijom proizvoda Zagorski mlinci za razdoblje 2023./2024.

Potpora se u ‘Skupini A’ odnosi na kupnju, izgradnju, proširenje ili uređenje objekata za proizvodnju Zagorskih mlinaca; kupnju, izgradnju, proširenje ili uređenje objekata za skladištenje sirovina i proizvoda Zagorskih mlinaca; kupnju strojeva, opreme i alata za proizvodnju Zagorskih mlinaca te kupnju gospodarskog motornog vozila za prijevoz tereta najveće dopuštene mase do 12.000 kg za namjenu dovoza/odvoza sirovina i distribuciju proizvoda Zagorskih mlinaca.

U ‘Skupini B’ se odnosi na marketinške aktivnosti i ulaganje za izlazak na nova tržišta te na edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika. 

Štruklji 

Prijaviti se mogu mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva i to trgovačka društva (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrti sukladno Preporuci Europske Komisije koji proizvode “Zagorske štrukle“/“Zagorske štruklje“ prema specifikaciji i certificirani su proizvođači “Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“ i nositelji potvrde o sukladnosti proizvoda sa Specifikacijom proizvoda za razdoblje 2023./2024.

Potpora se u ‘Skupini A’ odnosi na kupnju, izgradnju, proširenje ili uređenje objekata za proizvodnju “Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“; kupnju, izgradnju, proširenje ili uređenje objekata za skladištenje sirovina i proizvoda “Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“; kupnju strojeva, opreme i alata za proizvodnju “Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“ te za kupnju gospodarskog motornog vozila za prijevoz tereta najveće dopuštene mase do 12.000 kg za namjenu dovoza/odvoza sirovina i distribuciju proizvoda “Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“.

U ‘Skupini B’ se potpore odnose na marketinške aktivnosti i ulaganje za izlazak na nova tržišta i edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Prijave se podnose isključivo putem pošte i to preporučeno u zatvorenoj omotnici na adresu Krapinsko – zagorske županije, a primaju se do 22. travnja. Svi detalji vezani uz potpore za mlince nalaze se OVDJE, a detalje vezane uz potpore za proizvodnju štruklji pronađite OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba