Ovo je moralo boljeti

Tajvanac završio na rengenu zbog kokosa! Evo što Hrvatima zapne ‘tamo gdje sunce ne sja’…

Objavljeno: 21.03.2024. zagorjeinternational

Muškarac iz Tajvana dva dana trpio je nesnosne bolove u trbuhu. Nije mogao ni mokriti. Javio se u bolnicu u Kaohsiung Cityu na jugu Tajvana. Taj bizaran slučaj 56-godišnjeg muškarca objavio je britanski medicinski časopis ‘British Journal of Surgery’ u izdanju iz 2023. Doktori su muškarca odmah poslali na rendgen. Vrlo brzo shvatili su u čemu je problem. Tajvancu je u rektumu zapeo kokos dugačak devet centimetara, prenosi 24sata.

Morali su brzo reagirati. Odveli su ga na operaciju i izvadili su mu kokos. Oporavio se. Nije htio reći kako je kokos tamo završio. Nije jedini koji se odlučio na ovakve ‘igrice’. The American Journal of Emergency Medicine prošle godine objavio je kako se svake godine gotovo 4000 Amerikanaca javi na hitnu jer ne mogu izvaditi predmete koje su stavili tamo gdje im nije mjesto – straga. 

Od tih 4000 godišnje, 78 posto su muškarci, a 40 posto njih moralo je na operaciju. Prosječna dob pacijenata bila je 43 godine, a više od polovice stranih tijela u rektumu bili su seksualni objekti.

Jedan od najpoznatijih bizarnih slučajeva u Hrvatskoj na ovu temu je iz 2017. godine kad je žena na širem đurđevačkom području zvala Hitnu:

– Dođite brzo! Muž mi je u predinfarktnom stanju – rekla je uplašena supruga. Dežurni tim Hitne stigao je kod njega, a on im je mirno rekao: ‘Sve ću vam reći, samo neka žena i djeca izađu…’ Nakon toga je skinuo hlače.

– Cijeli dan imam vibrator u stražnjici. Vibrira već dugo – rekao je ekipi Hitne koja je ostala u šoku. Na kraju su mu vibrator izvadili u bolnici kirurškim putem.

Muškarac (50) je u studenom 2011. godine završio na Hitnoj u Zagrebu zbog teških bolova u trbuhu. Ispostavilo se da je u rektum stavio – protuavionski metak kalibra 20 milimetara koji je dugačak 11 centimetara.

Doktor s više od 40 godina staža rekao je za 24sata kako takvih slučajeva u Hrvatskoj bude oko pet na godinu. Obično je riječ o dobrostojećim i obrazovanim ljudima, koji nerijetko imaju obitelj.

U jednom od takvih slučajeva pacijent je u anus uspio ugurati tikvicu! U bolnicu se javio nakon dva dana, kad je shvatio da tikvica neće sama van…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba