Qi Qianjin stigao u Zabok

KINESKI VELEPOSLANIK POSJETIO ZABOK: “Vidjeli smo brojne gospodarske i poslovne objekte, kao i lijepu prirodu”

Objavljeno: 20.03.2024. zagorjeinternational

Kineski veleposlanik Qi Qianjin posjetio je u sklopu posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji Grad Zabok. Posjet je započeo sastankom s gradonačelnikom Ivanom Hanžekom i predsjednikom Gradskog vijeća Dragutinom Črnjevićem.

Gradonačelnik mu je predstavio grad te napomenuo kako je Zabok prije nekoliko godina potpisao povelju o bratimljenju s kineskim gradom Sanmenxiom te je na temelju toga upriličeno nekoliko posjeta Kini.

– Vidimo potencijal za kineska ulaganja u sferu obnovljivih izvora energije, što je budućnost – rekao je gradonačelnik Hanžek.

Kinezi su oduševljeni Zabokom

Veleposlanik, njegova ekscelencija Qi Qianjin, rekao je kako ga je oduševio Zabok, pogotovo srdačnost, ali i činjenica da se na prvi pogled vidi kako je riječ o gradu koji se ubrzano razvija.

– Vidjeli smo brojne gospodarske i poslovne objekte, kao i lijepu prirodu. Svakako ćemo biti posrednik između Grada Zaboka i kineskih pokrajina, pogotovo Sanmenxia s kojim je već uspostavljena suradnja – rekao je veleposlanik. Nakon sastanka, veleposlanik je s delegacijom posjetio i novoizgrađeni ‘Centar urbane kulture Regenerator’ koji mu je ukratko predstavio i u obilazak ga poveo ravnatelj Tin Šemovčan. Objasnio im je kako je sama investicija krenula te im prezentirao što će se sve odvijati u samom prostoru.

Nakon posjeta Zaboku, delegacija je otišla put Krapine. Poslijepodne slijedi otvaranje izložbe ‘Doživljaj Kine i zajedništva u poslovicama, slikama, izrekama i idejama’ Davora Muvrina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba