On je prošao s lakšim ozljedama, a suvozač (24) je zadržan u bolnici na promatranju

FOTO: Mladi vozač (19) pod utjecajem alkohola u zavoju izletio s ceste – automobil se zapalio

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

Nekoliko minuta poslije ponoći ove subote na gradskoj prometnici između Žiškovca i Vratišinca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni 19-godišnji vozač i 24-godišnji putnik iz osobnog automobila. 

Mladi 19-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,15 promila, osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka te pritom nije prilagodio brzinu kretanja osobinama (zavoj) i vidljivosti (noć). 

Uslijed opisane situacije u zavoju je izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te u zanošenju izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u drveni stup niskonaponske električne mreže. Automobil se potom uslijed siline udara vratio na kolnik i prevrnuo na krov, a potom se zapalio te u potpunosti izgorio. 

U gašenju požara sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i lokalnog DVD-a. Na mjestu događaja liječnik pristiglog tima hitne medicinske pomoći pregledao je 19-godišnjeg vozača te utvrdio kako je u nesreći lakše ozlijeđen. Ozlijeđeni 24-godišnji putnik iz automobila prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na promatranju, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba