Varaždinski HDZ prozvao vodstvo Grada Varaždina za 527.000 eura troškova prema odvjetničkim uredima

“Na odvjetnike je potrošeno više nego jedna radnica u Varteksu zaradi u cijeloj karijeri”

Objavljeno: 16.03.2024. zagorjeinternational

Svima u Hrvatskoj dobro je poznat rast cijena u gotovo svim segmentima života. Ponukani time iz Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice poslali su priopćenje u kojem stavljaju u kontekst pojedine troškove Grada Varaždina.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Grad Varaždin od dolaska Nevena Bosilja na mjesto gradonačelnika višestruko je povećao svoje troškove prema odvjetničkim uredima koji iznose gotovo četiri milijuna kuna, a gdje je iznos prema samo jednom varaždinskom odvjetničkom uredu veći nego što, primjerice, jedna radnica varaždinskog Varteksa zaradi u cijelom svom radnom vijeku. 

Iako gradonačelnik Bosilj sam odbija informacije o troškovima prema odvjetničkim uredima predočiti gradskim vijećnicima na njihovo traženje, objave o troškovima ukazuju na svu rastrošnost ove gradske garniture koja milijunske iznose troši na odvjetnike, dok s druge strane povećava cijenu vrtića, cijenu komunalne naknade, zbrinjavanja otpada itd. 

Kada se zbroje svi troškovi prema odvjetničkim uredima dosadašnje Bosiljeve vladavine, dolazi se do iznosa od gotovo četiri milijuna kuna, odnosno 527.000 eura. A kada se pogleda Transparentni proračun, vidljivo je da je na dobitku varaždinski odvjetnički ured Brlečić & partneri koji je od Grada Varaždina za svoje usluge u nepune tri godine dobio više od 1,8 milijuna kuna. Radi se o iznosu većem nego što ga jedna radnica Varteksa zaradi u svojem radnom vijeku, u kojem provede više od 85.000 sati za šivaćim strojem. 

Osim Brlečić & partneri s 1,8 milijuna kuna, odvjetnički ured Jelačić & partneri j.t.d. dobio je 825.000, Pavliček, Ergarac, Medved j.t.d. 654 tisuća te Jajaš & Vukelić 557.000 kuna. Odvjetnički ured Matić i partneri 50.000, Zuber Šanjek Senka 48.000, Porobija i Špoljarić 21.000 te Ruždjak i partneri 5000 kuna. Znači, na adresu samo jednog odvjetničkog ureda stigla je cjeloživotna zarada jedne radnice Varteksa. Gradonačelniče, jesu li ti podaci točni i zašto ih se bojite podijeliti s građanima? Gradonačelniče, što skrivate i zašto toliko novaca poreznih obveznika trošite na odvjetnike – zapitali su na kraju priopćenja iz HDZ-a. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba