Osnovci iz Vinice na edukativnoj ekskurziji u Radoboju

Gosti iz varaždinskog kraja okušali se u pripremi zagorskih štrukli

Objavljeno: 15.03.2024. zagorjeinternational

Učenici Osnovne škole Vinica u utorak su došli na edukativnu ekskurziju u Radoboj, a otišli su puni dojmova i sa željom da se u Radoboj vrate opet.  

Dan je započeo posjetom Centru za prirodu Zagorje, gdje su učenici naučili o bogatoj bioraznolikosti područja Radoboja i Krapinsko – zagorske županije, dobivši ujedno i dublje poštovanje prema okolišu, prirodi i svijetu oko sebe. Nakon ovog istraživanja, prošli su kroz Radobojski trnac, doživjevši ljepotu krajolika iz prve ruke.  

U nastavku svoje obrazovne avanture učenici su uz stručno vodstvo kroz Muzej Radboa otkrivali fascinantnu povijest i baštinu Radoboja. Slijedio je potom obilazak Hiže vinove loze, gdje su stekli uvid u tradicionalne prakse proizvodnje vina, čuli više o bilikumu i narodima značajnima za vinsku kartu Europe.  

Vrhunac dana bilo je praktično iskustvo pripreme zagorskih štrukli, omiljene regionalne delicije. Pod vodstvom vještih domaćica, učenici su sudjelovali u izradi domaćih zagorskih štrukli, i u tome se pokazali izrazito vješti.  

Ekskurzija se pokazala kao odlična prilika učenicima Osnovne škole Vinica da nauče nešto novo, istraže srodne običaje i kulturu te potaknu znatiželju za učenjem izvan učionice. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba