Nagradu za životno djelo dobio Zoran Pfeifer

Antonia Ružić i Marko Sambolec najbolji su međimurski sportaši

Objavljeno: 15.03.2024. zagorjeinternational

Na svečanosti u Hotelu ‘Park’ u Čakovcu, Zajednica sportova Međimurske županije dodijelila je nagrade i priznanja sportašicama, sportašima i podupirateljima sporta za zasluge u 2023. godini. Uzvanike i sportaše u svečanost je prigodnim govorom uveo tajnik Zajednice sportova Tomica Jakopec.

Vrhunskim rezultatima istaknula se tenisačica Antonia Ružić koja je i ove godine ponijela titulu najbolje sportašice Međimurja, dok je najboljim sportašem Međimurske županije proglašen sjajni gimnastičar Marko Sambolec, član Gimnastičkog kluba ‘Marijan Zadravec Macan’ Čakovec.  

U kategoriji najuspješnijeg para ili štafete nagradu su dobili kuglači ‘Željezničara’ Bojan i Denis Košak.

Najboljom ženskom ekipom proglašene su rukometašice Ženskog rukometnog kluba ‘Zrinski’ Čakovec, a najmomčad su odbojkaši ‘Centrometala’ iz Macinca. Najboljim pojedincima i ekipama nagrade su uručili župan Matija Posavec i predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić.

Trijumf 

Župan Posavec je, uz čestitke svim nagrađenima, istaknuo da ovakve svečanosti uvijek bude ponos jer predstavljaju trijumf sporta Međimurja i predanost brojnih trenera, sportaša i sportskih djelatnika. 

– Danas slavimo međimurski sport – sve uspjehe i rezultate koje ste ostvarili. Ovo je prilika da se ponovo istakne da je svaki sport jednako bitan, jer ste vi ti koji ga nosite svojom darovitošću, pri čemu ostvarujete zaista sjajne rezultate. Mi smo površinom možda mala županija, no u svakom sportu imamo barem jednu osobu koja je ostvarila vrhunski rezultat na državnom, europskom ili svjetskom rangu natjecanja i to nas zaista čini posebnima jer smo rasadnik sportskih talenata i šampiona – rekao je Posavec. 

Predsjednik Zajednice sportova Međimurske županije Mato Kljajić rekao je kako je ova svečanost prilika da se odaju priznanja ne samo izvanrednim rezultatima, već i posvećenosti, strasti i neumornom radu koji stoji iza svakog postignuća. 

– Ponosni smo na sve vas jer ste ključ uspjeha, ali i vrh brijega iza kojeg stoji cijeli tim jednako predanih ljudi – kazao je Kljajić.   

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini također je zahvalila  sportašima te dodala da je ponosna na rezultate, istaknuvši da ne treba zaboraviti obitelji sportaša čija je potpora ugrađena u svaki uspjeh. 

– Vi, članovi obitelji sportaša, temelj ste na kojem grade svoj uspjeh i vaša je podrška, ljubav i razumijevanje presudni su u njihovim karijerama. Vi ste najsnažniji vjetar u leđima naših sportašima – rekla je gradonačelnica.

Dugogodišnji predsjednik Saveza ribičkih društava Međimurja i SRD-a ‘Glavatica’ Prelog Zoran Pfefier, odnedavno i dobitnik Povelje Međimurske županije za postignuća i promicanje sportskog ribolova u našem kraju, primio je i priznanje za životno djelo “Franjo Punčec“.

Godišnje priznanje “Franjo Punčec“ otišlo je u ruke Marije Zadravec, Stanislava Žinića, Tee Kolarić, Marina Horvata te Brune Kovačića. 

‘Fair play’

Na ovogodišnjoj svečanosti, popularnu nagradu za ‘fair play’ primio je David Kanižaj iz NK-a Dinamo Domašinec. Vijest o njegovoj reakciji obišla je lani Međimurje. David je započeo proces oživljavanja na travnjaku, na kolegi veteranu, koji se iznenada srušio i kojem je stalo srce. Sportaš je svoju najveću nagradu već primio u trenutku kada je spasio ljudski život. 

Priznanja su otišla i u ruke mladih, perspektivnih sportaša, a primili su ih Nikola Jalšovec, Martin Vuri, Oto Pesek, Sara Novak, Nina Varga, Matej Bračko, Leon Jug, Hana Horvat, Leona Radek, Dominik Vidović, Vanja Novak i Nela Novak.

Stjepan Šarić primio je priznanje u kategoriji osoba s invalidnošću za 1. mjesto u stolnom tenisu, osvojeno na Specijalnoj olimpijadi u Berlinu. Fotoreporter Vjeran Žganec Rogulja sačuvao je objektivom nebrojene trenutke ponosa i trijumfa te je primio priznanje Zajednice sportova Međimurja za medijsku promociju sporta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba