Policija evidentirala ravno 100 prekršaja u prometu tijekom vikenda

Točno polovica vozača udarila ‘po gasu’, a njih 11 po flaši 

Objavljeno: 04.03.2024. zagorjeinternational

Za vrijeme pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 100 prometnih prekršaja i to 50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 39 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u Tkalcima u subotu, 2. veljače oko 20 sati, kod 63-godišnjeg vozača koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Lakše ozljede 

– Do prometne nesreće je došlo zbog ne držanja vozila na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, a vozač 63-godišnjak upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 2,41 promila.

Alkoholiziranom vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1800 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci – priopćili su iz policije.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak, oko 21 sat, na A2 kod Galovca Začretskog od 179 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h. 43-godišnjem vozaču je naplaćena novčana kazna.

Nadalje, u petak, 1. ožujka oko 13 sati, u Andraševcu policijski službenici su tijekom nadzora prometa zaustavili 38-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije. Također je utvrđeno kako je vozač recidivist prometnih prekršaja.

– Vozač je uhićen, privremeno mu je oduzeto osobno vozilo i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 38-godišnjak je doveden na Općinski sud gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana te je predan u Zatvor u Zagreb – izvijestila je policija. 

Isto tako tijekom nadzora prometa u petak, oko 13 sati, u Zaboku, policijski službenici zatekli su 45-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,74 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. 45-godišnjaku je određeno zadržavanje te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 2600 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najmlađi pod utjecajem

Također, 3. ožujka oko 22 sata, u Krapini su policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili 26-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila, također je utvrđeno kako je vozač recidivist prometnih prekršaja.

– Vozač je uhićen i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa sa predloženom novčanom kaznom od 1400 eura, kaznom zatvora u trajanju od 60 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba