Počinili su najmanje četiri krađe u strogom središtu Zagreba

Mlada banda hara centrom Zagreba. Prijete i pljačkaju maloljetnike, policija uhitila dvojicu

Objavljeno: 02.03.2024. zagorjeinternational

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela razbojništva od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

Počinili su najmanje četiri krađe na ulici

U petak, 26. siječnja oko 17:50 u Jurišićevoj ulici u strogom središtu Zagreba, prema unaprijed stvorenoj namjeri da oduzmu tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoje, dvojica maloljetnika i još dvojica mladića prišli su s leđa maloljetniku te počinili nad njim razbojništvo tako da su mu iz novčanika ukrali 100 eura nakon čega su pobjegli.

Četiri dana ranije, u ponedjeljak, 22. siječnja oko 21:30 u centru u Ilici (prolaz neboder) dvojica osumnjičenih maloljetnika prišla su maloljetniku u dijelu prolaza koji vodi u Petrićevu ulicu i potom zatražili novac, da bi mu jedan od osumnjičenih maloljetnika počeo pretraživati džepove odjeće te iz novčanika ukrao 15 eura nakon čega su pobjegli.

Dan ranije, 21. siječnja oko 16:30 na otvorenom prostoru Trga bana Josipa Jelačića, osumnjičeni maloljetnik i još tri nepoznata mladića prišli su dvojici maloljetnika te verbalno prijeteći tražili od njih novac. Iz straha obojica su im dali ukupno 23 eura.

U subotu, 13. siječnja oko 22:30 u Radićevoj ulici, dvojica maloljetnika u društvu sa zasad još trojicom nepoznatih maskiranih mladića prišli su s leđa trojici maloljetnika te su verbalno prijeteći zatražili novac na što su dvojica rekli da nemaju novaca, dok je jedan maloljetnik iz straha dao 50 eura. Tada je osumnjičeni drugi maloljetnik počeo pretraživati odjeću napadnutom maloljetniku te mu iz džepa ukrao 200 eura. S ukradenim novcem osumnjičeni su zajedno pobjegli. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 390 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih maloljetnika na nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće redovnim putem te se nastavlja utvrđivanje okolnosti i drugih sličnih događaja u centru grada. Za ostalim osumnjičenicima policija i dalje traga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba