DAN CIVILNE ZAŠTITE: Svečanom sjednicom krapinsko – zagorski Stožer proslavio svoj dan

“Imali smo sve, potres i pandemiju, nevremena, poplave, tuče i pozdrave – cijelo smo vrijeme na raspolaganju”

Objavljeno: 01.03.2024. zagorjeinternational

Svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije održana je u Krapini, na Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske – 1. ožujka 2024. godine. 

Svoje aktivnosti i rezultate u prošloj godini prezentirali su ispred Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije načelnik Stjepan Skuliber te predstavnici operativnih snaga i zdravstvenih ustanova – voditelj Službe civilne zaštite Krapina Miro Klasiček, pročelnik HGSS Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak, zamjenik načelnika PU krapinsko – zagorske Robert Pavić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić. 

– U zadnjih pet godina smo imali sve, potres i pandemiju, nevremena, poplave, tuče i pozdrave. Mi smo cijelo vrijeme bili na raspolaganju da odgovorimo na sve te izazove. Na svemu učinjenome zahvaljujem svim dionicima sustava civilne zaštite, svim profesionalcima, kao i svim onim volonterima koji se nesebično uključuju u naš sustav civilne zaštite – poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber.

– Imamo sjajne službe, a naš zadatak je da ih međusobno umrežimo i uvježbamo da u zajedničkim intervencijama budu uspješni kao što su onda kad interveniraju sami. Stoga ćemo i ove godine imati jednu veliku vježbu, planiramo da to bude tip vježbe koji još nismo napravili, a razmišljamo da ove godine uključimo i vojsku – rekao je župan Kolar koji je ovom prilikom dugogodišnjem zamjeniku Anđelku Fereku-Jambreku dodijelio zahvalnicu za predan i neumoran rad na čelu županijskog stožera civilne zaštite. 

 – Nadam se da se više nikad neće ponoviti da u isto vrijeme bude i pandemija i ovakvi potresi. Ponosan sam što sam bio na čelu odličnog tima od 19 ljudi i mogu reći da smatram da smo svi zajedno odradili vrhunski posao – poručio je Ferek-Jambrek. 

 

Inače, Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. proglasila taj datum Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi. Ujedno je to datum obilježavanja i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava od 1992. odlukom Vlade RH o proglašenju Dana civilne zaštite Republike Hrvatske te je isti definiran Zakonom o sustavu civilne zaštite. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba