DOSJETILI SE: Pekara na Kvarneru postala fast food pa mogu raditi i nedjeljom

“Spasili smo posao, zaštitili radnike, a građanima omogućili svježi kruh cijele godine”

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Vlasnik pekarnice Arena u riječkom naselju Turnić Lulezim Qenaj preregistrirao je pekarnicu u fast food kako bi mogao raditi i nedjeljom, prenosi Index

– Iskoristili smo zakonske mogućnosti i osnovnoj djelatnosti pekarnice dodali i djelatnost fast fooda. Tako spasili smo posao, zaštitili radnike, odnosno spasili sva radna mjesta, a građanima omogućili da kod nas mogu kupovati svježe pekarske proizvode nedjeljama i blagdanima, tijekom cijele godine. Da to nismo učinili, pola radne snage morali bismo otpustiti. Ponudili smo radnicima mogućnost da oni koji mogu i žele rade i noću, nedjeljom i praznicima, ali ih za to dodatno plaćamo, a oni koji to ne žele i ne mogu, također su imali pravo izbora – rekao je za Novi list Qenaj. 

No iako će smjeti raditi nedjeljom, neće smjeti prodavati pravi kruh. Kako je objasnio, smjet će prodavati kruh težine do 250 grama te peciva do te gramaže i ostale proizvode koje imaju u ponudi – sokove, mlijeko, jogurte. 

Lulezim Qenaj, vlasnik lanca pekara Arena, već je u nekoliko navrata snižavao cijene kruha, pa tako i u ožujku prošle godine povodom 25 godina rada. Prije toga je i prošlog studenog snizio cijenu kruha. 

– Nije mi teško jer znam da ljudi nemaju. Drago mi je da im s ovakvim cijenama olakšam život i uljepšam blagdane – istaknuo je tada Qenaj, u Rijeci poznat kao “pekar velikog srca”, prenio je portal Fiuman.hr 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba