Javite se i ostvarite potporu od 332 eura

KZŽ građanima financira izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija raspisala je javni poziv za sufinanciranje izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće na području Krapinsko – zagorske županije.

Županija dodjeljuje sredstva fizičkim osobama – građanima za sufinanciranje izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće na području županije s ciljem prijave na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini.

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti oni koji imaju prebivalište na području Krapinsko – zagorske županije u obiteljskoj kući koja je predmet prijave te oni koji kreiraju i podnesu Fondu prijavu na javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini. 

Opravdani su troškovi za izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće nastali nakon 1. siječnja 2024. godine, što se dokazuje datumom izdavanja računa za navedenu uslugu, a podnositelj zahtjeva u trenutku podnošenja zahtjeva za sufinanciranje treba dostaviti dokaz o prijavi na javni poziv Fonda za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini.

Županija će građanima dodjeljivati sredstva za pokriće opravdanih troškova izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće do 100 posto, ali ne više od 332 eura (s PDV-om). Raspoloživa sredstva Županije iznose 13.200 eura i osigurana su u proračunu. Županija će dodjeljivati sredstva do njihova iskorištenja odnosno do 30. rujna ove godine. 

Zahtjevi se predaju isključivo putem pošte i to preporučeno u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba obavezno ispisati ime i prezime i adresu pošiljatelja, te istu dostaviti na adresu Županije, Magistratska 1, 49 000 Krapina, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu. 

Prijave se mogu podnositi do 30. rujna, odnosno do utroška sredstava. Više detalja pronađite na službenim stranicama Županije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba