Pas je pobjegao nakon nesreće i od tada mu se gubi svaki trag

U autu smrti kod Svetog Roka bio je i pas: “Vidjeli su ga kako trči po autocesti, tražimo ga…”

Objavljeno: 27.02.2024. zagorjeinternational

Zadarski azil traga za psom u tipu staforda koji je jučer oko 13:15 pobjegao iz automobila nakon teške prometne nesreće između tunela Sveti Rok i Ledenik u kojoj su poginula dva muškarca, 37-godišnji Hrvat i 28-godišnji Crnogorac. Pas je od straha iskočio iz vozila i pobjegao.

Evo što su poručili iz zadarskog azila.

– Pas je izletio iz auta, a onda su ga ostali putnici vidjeli kako izbezumljeno trči autocestom. Zatim se provukao ispod ograde te izašao na stranu Obrovačke ceste i od tada mu se gubi svaki trag. Pas je u tipu staforda. Ne znamo je li ozlijeđen, ali nadamo se da ćemo ga brzo pronaći. Za pomoć smo kontaktirali sve službe i lovačko društvo – kazali su iz azila.

– Voljeli bismo što prije pronaći psa i vratiti ga obitelji. Bojimo se da je i on ozlijeđen jer je to bio jak udarac. Za sad nam se još nitko nije javio, a ako dobijemo bilo kakvu informaciju spremni smo odmah izaći na teren. Molimo sve građane, ako imaju bilo kakvu informaciju o psu, da nam se jave putem Facebooka ili na broj mobitela 095 792 5781 – dodali su.

Poginuli muškarci nisu bili vezani pojasom

Policija je objavila kako je došlo do nesreće.

Vozač automobila splitskih registracija je, uslijed nepropisnog kretanja vozilom kolničkom trakom iz smjera sjevera u smjeru juga, sišao van kolnika na makadamsku površinu koja se nalazi između dva kolnička traka, nakon čega se nekontrolirano vratio na kolnik i u zanošenju vozilom izletio van kolnika te udario prednjim dijelom u kamene stijene, gdje se odbio te se nastavio višestruko nekontrolirano rotirati.

Vozač i suvozač nisu koristili zaštitni pojas te su ispali iz auta i preminuli na licu mjesta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba