U goste stiže poznati putopisac Damir Šantek

Dođite u Gradsku knjižnicu Novi Marof i doznajte ‘Gdje misli nestaju’

Objavljeno: 26.02.2024. zagorjeinternational

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organizira putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige “Gdje misli nestaju”. 

Knjiga je uzbudljivo putovanje do mjesta na Zemlji koja su tek rijetki posjetili. 

U ovoj uzbudljivoj zbirci koja se sastoji od 34 putopisa, autor nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka.  

Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Autor teksta i fotografija je Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba. 

– Planinarenje je bio stjecaj nekih slučajnih situacija i okolnosti. Jedna vam se vrata zatvore, a druga otvore. Cijelo sam djetinjstvo i tijekom odrasle dobi trenirao nogomet. I u Ligi veterana dogodila mi se teža ozljeda koljena, popucali su mi križni ligamenti i hrskavice pa mi je bilo zabranjeno igrati nogomet. Tada sam mislio da je propao cijeli svijet jer je to za mene bila velika tragedija. I onda sam, da bih ojačao koljeno, počeo voziti bicikl te sam prema savjetu liječnika krenuo i na planine. I tako je moja naklonost planinama počela rasti i dosegnula sve do ove strasti, pa čak i opsesije planinama – kaže autor. 

Predavanje i predstavljanje knjige održat će se u utorak, 27. veljače od 19 sati, u prostorijama knjižnice. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba