Više od 5 milijuna eura već je raspodijeljeno na 140 projekata, a uskoro kreću pripreme za nove natječaje

‘ZELENI BREGI’: Žarko Miholić ponovno izabran za predsjednika najvećeg hrvatskog LAG-a

Objavljeno: 26.02.2024. zagorjeinternational

Na Izbornoj skupštini održanoj u Mariji Bistrici, jednoglasno je od strane članova Skupštine javnog, gospodarskog i civilnog sektora koji dolaze iz Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije na novi četverogodišnji mandat za predsjednika reizabran Žarko Miholić.

Također su jednoglasno izabrani i njegovi zamjenici, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i načelnik Bedekovčine Darko Ban, kao i 17 članova Upravnog odbora te pet članova Nadzornog odbora.

Top 3 u RH

LAG “Zeleni bregi” inače je najveća Lokalna akcijska grupa u Hrvatskoj te po svim dosadašnjim postignutim rezultatima, verificiranim od strane Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja svrstan, među tri najuspješnija LAG-a u RH od njih ukupno 56. Do sada im je, uz sredstva ostvarena po novoj strategiji razvoja, na natječaju Ministarstva dodijeljeno ukupno preko pet milijuna eura, koji su potom raspodijeljeni na 140 projekata na području koje taj LAG pokriva, a koje broji oko 108.000 stanovnika.

– Ukupno 18 gradova i općina s područja Krapinsko – zagorske te četiri s područja Zagrebačke županije čine uspješnost rada ovog LAG-a. Podijeljeno je 100 projekata kroz mjeru ruralnog razvoja 6.3.1., odnosno oko 25 eura po stanovniku u dijelu poljoprivrede. Pet zaposlenika, pet ureda te pet izdvojenih ureda daju priliku svima koji iskazuju interes za Fondove, na pravovremenu informaciju. Uskoro, u travnju kreće priprema za nove natječaje – najavio je novi – stari predsjednik LAG-a Žarko Miholić.

Primjer drugima

Na kraju sjednice prisutnima se obratio i Josip Milički, načelnik Marije Bistrice i član Upravnog odbora LAG-a i zaželio svima uspješan rad u narednom periodu Lokalne razvojne strategije 2023.-2027.
–  Želim nam svima da budemo i dalje uspješni i na razini međusobne suradnje, kao što je to bilo i u dosadašnjem mandatu, za primjer mnogima – zaključio je Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba