‘Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba’

Policija umirovljenicima održala predavanje o sigurnosti na Internetu

Objavljeno: 23.02.2024. zagorjeinternational

U četvrtak su policijski službenici za prevenciju Policijske uprave krapinsko – zagorske Željko Lež i Andreja Jurić, u suradnji s Udrugom umirovljenika Zlatar Bistrica i Gradskim društvom Crvenog križa Zlatar, u Zlatar Bistrici održali su predavanje na temu “Sigurno na mobitelu i internetu“ s naglaskom na zaštitu osobnih podataka i prevenciju kaznenih djela računalnih prijevara. 

U druženju s članovima udruge umirovljenika i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Zlatar Vesnom Pavleković, kroz prizmu konkretnih slučajeva iz policijske prakse nastojalo se dati jasan naglasak na zabilježene modalitete računalnih prijevara kao i savjete kako prepoznati potencijalno opasne situacije i kako se od njih zaštiti.

Tijekom predavanja prisutni su upoznati s kampanjom Ravnateljstva policije “Web heroj“, čiji je osnovni cilj osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela. 

Kroz moto Kampanje “Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba“ upoznati su s osnovnim savjetima te im je predstavljena web stranica Kampanje gdje se mogu upoznati s osnovnim modalitetima računalnih prijevara te kako ih prepoznati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba