Vlasnik ocu dječaka rekao tek ‘oprosti’, a psa je premlatio

UZNEMIRUJUĆE! Pas na igralištu kod Krapine izgrizao dječaka (12). Nije mu prvi puta 

Objavljeno: 22.02.2024. VH

Na jednom igralištu na području Krapine u nedjelju je došlo do incidenta koji je mogao završiti puno tragičnije. Naime, pas je napao dječaka (12) koji je se tamo igrao s ostalom djecom i izgrizao ga po rukama i nogama. 

Sve je s javnosti podijelio njegov otac Z.M. uz fotografije sinovih ozljeda. 

– Ozljede ugriza psa, psa koji je u dvije godine drugi puta napao nedužno dijete, dijete koje se igralo s prijateljima, psa koji je stalno bez nadzora, šeće slobodno okolo i čeka sljedeću žrtvu – započeo je otac jasno naznačivši da je spomenuti pas već duže vrijeme strah i trepet u okolici.  

Uslijedio je još jedan šok. Vlasnika, inače poznatog krapinskog poduzetnika, nije bilo pretjerano briga za to što je njegov pas učinio. Rekao je samo ‘oprosti’, a psa je premlatio.

– Vlasnik je nakon ugriza došao po psa i sve svodio na neku šalu, kao da se radi o predmetu, a ne djetetu. Nakon svega rekao je oprosti i odveo psa. Naravno, prvo ga je dobro premlatio i jedino što je meni kao ocu djeteta rekao je oprosti – piše otac. 

– To isto dijete ima noćne more, ne može spavati, svaki dan je kod doktora, rana se upalila, pije antibiotik, rane se moraju posebnom masti premazivati koje smo naravno morali kupiti, a vlasnik psa se nakon tri dana nije udostojao nazvati i pitati kako je dijete. Baš me zanima kako bi ta osoba reagirala i ponašala se da se radi o njegovom djetetu. Vrijede li svi zakoni za sve isto ili je ovo još jedan dokaz da postoje oni koji su iznad zakona? Ima li pravde na ovom svijetu, u ovoj državi ili može tko što želi – pita se otac 12-godišnjaka. 

– Žalosno, nisam planirao ni mislio ovo objavljivati, ali kao malen čovjek mogu bar istinu reći. Toliko od mene. Jedino što je trenutno bitno da se dijete oporavi iako sam siguran da će trauma ostati za cijeli život. Ali nekima, kao i institucijama, nažalost je to nebitno – zaključuje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba