Od ukupno 82 člana, 20 čine djeca i mladež

Održana redovna skupština DVD-a Laz

Objavljeno: 19.02.2024. zagorjeinternational

U subotu je održana 86. redovna skupština DVD-a Laz koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica i trenutno broji 82 člana, od čega 20 djece i mladeži. 

Na skupštini su dodijeljene dvije Vatrogasne spomenice za deset godina aktivnosti u društvu, a primile su ih Tajana Jakšić i Petra Hrastović. Skupštinu su, između ostalih pozdravili predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, izaslanik župana Krapinsko – zagorske županije Stjepan Muhek, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, supsidijar u Svetištu Majke Božje Bistričke vlč. Kornelije Grgić i ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić, javlja Radio Marija Bistrica .

Kad je u pitanju operativa u 2023. godini, zabilježena je tehnička intervencija izvan područja djelovanja, točnije u Selnici, gdje je šest vatrogasaca sudjelovalo u sanaciji posljedica nevremena, a pored toga tri su vatrogasca sudjelovala s kombi vozilom na Javnoj pokaznoj vatrogasnoj vježbi VZO Marija Bistrica u Tugonici. Nadalje, tu su redovita sudjelovanja na vatrogasnom i vojnom hodočašću u Mariji Bistrici, putu svjetla na Vinski Vrh pred blagdan Majke Božje Bistričke i u procesiji na Cvjetnicu u Svetištu, čuvanje straže kod Isusovog groba u Bazilici Majke Božje Bistričke, ali i u Župnoj Crkvi sv. Andrije, obilježavanje svetog Florijana na Lazu, na Vinskom Vrhu i u Klanjcu, proštenje u Vinagori na Uskrsni ponedjeljak, proslava blagdana župnog zaštitnika sv. Andrije kao i nekoliko dežurstava kod organizacije događanja u Mariji Bistrici. 

Također, istaknuto je da su na dislokaciji u Zatonu sudjelovala tri člana DVD-a, a održan je i Dan otvorenih vrata za djecu Područne škole Laz. Isto tako, prošla je godina donijela i realizaciju nabavke opreme, putem bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije. 

FOTO: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba