Sigurnost je najbitnija. Sudjelujte i spriječite tragediju

OPREZ! U tijeku je važna policijska akcija. Evo detalja 

Objavljeno: 19.02.2024. zagorjeinternational

Jedna je osoba u petak policiji dragovoljno predala 19 komada lovačkih patrona kalibra 16 mm u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija”. 

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – podsjećaju iz policije. 

Apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

– Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92 – dodaju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba