Ante bez vozačke i pijan pretekao policiju i pred njima prošao na crveno

“Popio sam litru metra”

Objavljeno: 16.02.2024. zagorjeinternational

Ante je na Badnjak, u Ulici Stjepana Radića u Virovitici, upravljao Renaultom pod utjecajem alkohola od 1,42 promila, kod sebe nije imao vozačku, a dolaskom do pješačkog prijelaza sa semaforom nije se zaustavio na crveno.

Na njegovu žalost, sve je to vidjela policija.

Svjedok Branko na sudu je rekao da se te večeri s kolegama iz interventne policije vraćao iz Slatine prema Virovitici, a nakon ulaska u Viroviticu pretekao ih je automobil koji je vozio prilično velikom brzinom te je aktivirao pješački semafor na raskrižju Podravske i Osječke ulice kroz koji je prošao na crveno svjetlo, piše Danica.hr.

Slijedili su ga i uspjeli sustići tek kod kružnog toka u Ulici Stjepana Radića. Branko je posumnjao da je vozač bio pijan, pa je pozvao prometnu policiju iz Virovitice.

Policajac Mario svjedočio je kako je alkotestirao vozača Antu koji je puhao u alkometar te mu je izmjereno 1,42 promila.

– Surađivao je s nama. Rekao nam je da je te večeri popio piće metar u količini od jedne litre i nije imao nikakvih primjedbi na rezultate ispitivanja. Nakon toga njegovo vozilo je ostalo parkirano kod trgovine biciklima, a ja sam mladog gospodina odvezao kući – rekao je policajac. 

Ante se nije odazivao na sudska ročišta, a sutkinja ga je ovih dana kaznila s 1130 eura i 30 eura troškova te je dobio četiri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba